Kan laag bloedsuiker oorzaak slecht gedrag bij kinderen?

January 4

Kan laag bloedsuiker oorzaak slecht gedrag bij kinderen?

Slecht gedrag bij kinderen heeft een aantal oorzaken, hoewel dieet factoren een grotere rol spelen kunnen dan traditioneel gedacht. Naast de allergie├źn van het voedsel en de negatieve reacties op levensmiddelenadditieven, bloedsuikerspiegel kunnen een dramatische impact hebben op stemming en gedrag. Lage bloedsuiker kan worden veroorzaakt door niet genoeg te eten of het eten van teveel suiker in een tijd, die triggers ongepast insuline secretie van de alvleesklier klier. Consult met uw arts over hoe dieet factoren kan invloed hebben op het gedrag van kinderen.

Lage bloedsuiker

Lage bloedsuiker, of hypoglykemie, is een relatief veel voorkomende aandoening bij kinderen die meestal wordt geactiveerd door het overslaan van maaltijden, hoewel binging op zoete, hoge-koolhydraten voedingsmiddelen kan uiteindelijk hetzelfde resultaat hebben, volgens het boek "Menselijke stofwisseling." De weefsels van het lichaam, vooral de hersenen moeten glucose om goed te functioneren. Maaltijden overslaan veroorzaakt niveaus van de glucose van het bloed te vallen want er geen voedsel is te verteren en absorberen. Aan de andere kant, binging op zoete traktaties of gemakkelijk verloederde koolhydraten, zoals pasta en witbrood, trigger een abnormaal grote insuline vrijwaart van de alvleesklier, die snel shuttles vrijwel alle van de glucose in de cellen. Het resultaat is een "suiker crash," dat een plotselinge uitbarsting van energie is, gevolgd door verschillende symptomen als gevolg van hypoglykemie.

De hersenen en Glucose

Glucose is een eenvoudige suiker dat alle verteerbare koolhydraten worden gemetaboliseerd in. Het wordt geabsorbeerd in de bloedbaan en circuleert door het hele lichaam. Cellen gebruiken glucose te bouwen energie moleculen genaamd ATP, die direct gebruikt kan worden of opgeslagen voor toekomstig gebruik. Sommige cellen kunnen gebruiken alternatieve vormen van energie, maar de hersenen vertrouwt bijna uitsluitend op glucose als brandstof. Dus de hersenen is zeer gevoelig voor schommelingen in de bloedglucose en snel verstoord wordt door hypoglykemie, volgens het boek "Menselijke biochemie." Hersenen dysfunctie, wat zich als veranderingen in de stemming, gedrag en cognitie manifesteert, is de eerste gewoonlijk van een lage bloedsuiker.

Voortekenen

Als de bloedsuiker valt, zijn er waarschuwingsborden voorafgaand aan een hypoglycemic staat. Honger, zwakte, vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, gebouw of andere vreemde sensaties kunnen ervaren worden door uw kind, hoewel hij niet weten hoe de wijzigingen door te geven. Uw kind kan ook worden bleek en zweterige met een verhoogde hartslag, volgens "Harrison van Principles of Internal Medicine." Deze waarschuwingssignalen kunnen gemakkelijk worden opgelost door het geven van uw kind die iets gemakkelijk verteerd zoals jus d'orange, appelsap, honing of een stukje brood.

Geavanceerde gedrags symptomen

Zoals hypoglycemie ontwikkelt en de hersenen van voldoende glucose is beroofd, kan gedrag van uw kind snel verslechteren. Ze worden prikkelbaar, slechte getemperd, depressief, concentratie verliezen, krijgen plotseling slaperig of gemakkelijk huilen. Als uw kind binges op snoep of koolhydraat-rijke voedingsmiddelen in plaats van het overslaan van een maaltijd, dan is deze symptomen zich voordoen na ongeveer 30 minuten of zo van hyperactiviteit, agressie en luid schreeuwen of lawaai maken.

Aanbevelingen

Hoewel elk kind uniek te lage bloedsuikerspiegel reageert, ze hebben de neiging te hebben soortgelijke symptomen telkens wanneer die zij hypoglykemie ervaren. Ouders komen bijgevolg snel om te herkennen wanneer hun kinderen lage bloedsuikerspiegel hebben. Om het risico van hypoglykemie, door ervoor te zorgen dat uw kinderen eet regelmatig maaltijden die mager eiwit, volkorengranen en veel verse groenten bevatten. Vers fruit kunnen met mate worden gebruikt voor snacks. Vermijd suiker crasht door te kiezen voor water of melk in plaats van frisdrank of gezoete SAP uit concentraat.


gerelateerde artikelen