Kachels die worden uitgevoerd op gebruikte Motor olie

February 3

Kachels die worden uitgevoerd op gebruikte Motor olie

Kachels dat branden gebruikt motorolie Maak efficiënt gebruik van een anders verspild brandstof bron. Gebruikte motor olie kachels gebruik Nee, of minimaal, elektriciteit en kan sterk verminderen home of zakelijke stookolie kost, omdat de gebruikte motor olie is beschikbaar voor gratis of goedkoop uit vele bronnen. Veel gebruikte motor olie kachels kunnen ook branden gebruikt frituurvet en andere algemeen beschikbare gerecycleerd brandstoffen.

Huis gebouwd afvalolie kachel

Kachels die gebruikte motor olie branden kunnen thuis met behulp van goedkope of gratis gerecupereerde materialen worden gebouwd. Roger Sanders publiceerde de plannen en de gedetailleerde instructies voor een huis-gebouwde afvalolie kachel opgebouwd uit een afgedankte Warmwaterboiler in een editie van 1980 van moeder aarde nieuws. Reis naar Forever, een organisatie van het mondiale non-profitorganisatie milieu-educatie, heeft herziene plannen voor deze oorspronkelijke afvalolie kachel ook voor een gedwongen-air versie ontwikkeld door Bruce Woodford van Canada, die is ontworpen om te branden voornamelijk gebruikt bak olie en andere biobrandstoffen gepubliceerd. Elk van deze huis-gebouwde afgewerkte olie kachels worden gebruikt in een dikwandige niet gegalvaniseerd elektrische warm water kachel tank als een inperking, in een gietijzeren pan en rek voor een burn-eenheid die is geïnstalleerd. Een eenheid van de schoorsteen is bevestigd aan de kachel en zachte koperen buis is ingevoegd om zwaartekracht-feed de gebruikte motorolie in de bedwelmingsruimte branden in een configuratie waarmee vooraf worden verwarmd voordat het branden. Controleer altijd de zonering van de lokale en staat, gebouw en brand codes met betrekking tot alle nodige ontwerpeisen of vergunningen voor veilig bouwen en installeren van een afgewerkte olie kachel en schoorsteen.

Geconverteerde huisbrandolie olie oven

Vele modellen van huisbrandolie olie ovens kunnen worden geconverteerd naar branden gebruikt motorolie evenals andere brandstoffen zoals gebruikte bak olie, volgens Jesse Parris van het Yahoo Altfuelfurnace Forum. Deze omzettingen vereisen zorgvuldige filteren van de beoogde stookolie, alsmede het voorverwarmen voor de meest efficiënte branden, adviseert een samenvatting van de Parris forum gepubliceerd door de Universiteit van Vermont. De apparatuur die nodig is om te converteren van een huisbrandolie oven te branden gebruikte motor olie of biobrandstoffen kost honderden dollars, maar dit zal waarschijnlijk snel worden teruggevorderd in aankoop brandstofbesparing. Echter, verwarmde olie is gevaarlijk, presentatie van het potentieel voor brandwonden of zelfs explosies, het artikel adviseert. Veiligheidsbril en handschoenen te dragen tijdens het werken aan een oven conversie; houden van een brandblusser in de buurt; en een huis verwarming oven deskundige over de mogelijkheden van uw oven te raadplegen voordat die betrokken zijn bij eventuele omrekening.

Commercieel geproduceerde afgewerkte olie kachels

Bedrijven zoals Burnsall olie afvalbeheer en Peak alternatief produceren en verkopen van kachels speciaal ontworpen voor het branden gebruikte motor olie. Beschikbaar in een waaier van formaten voor thuis of industrieel gebruik, commercieel geproduceerde afgewerkte olie kachels branden gebruikte motor olie en andere brandstoffen veel efficiënter dan geconverteerde of huis-gebouwde modellen gerecycled, en voldoen aan veiligheidsnormen te minimaliseren van brand-en ventilatie. Commercieel geproduceerde afgewerkte olie kachels ook aanpassingen van de uitvoer van de temperatuur voor een meer comfortabel verwarmde omgeving.


gerelateerde artikelen