Droge huid & haaruitval

January 30

Droge huid & haaruitval

De huid en de haren zijn reflecties van een evenwichtig en voedzaam dieet. Duidelijke, vochtige en gloeiende huid is een teken van optimale voeding. Haar dat is flexibel, glanzend en levendige toont ook uw innerlijke gezondheid. Hoewel voeding belangrijk is bij het handhaven van een gezonde huid en haren, kunnen niet sommige factoren worden gecontroleerd. Huid wordt droger als je leeftijd en genetica grotendeels bepaalt hoeveel haar je houden. Een goed dieet niet terugdraaien met deze natuurlijke verouderingsproces, maar het kan uw huid en haren zo gezond mogelijk houden.

Vitamine C

Droge huid & haaruitval

De sebaceous klieren afscheiden een olieachtige substantie dat voedt en bevochtigt de huid en haren. De olie-producerende vermogen van de sebaceous klieren is afhankelijk van een voldoende toevoer van vitamine C. Get uw vitamine C van paprika, boerenkool, boerenkool, aardbeien, papaya, kiwi, broccoli, sinaasappels en grapefruit.

B-vitamines

De B-vitaminen zoals Pantotheenzuur, Biotine en foliumzuur zijn gekoppeld aan een gezonde huid en haren. B-vitamines zijn essentieel voor de vorming van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zorgen voor een constante bron van zuurstof en voedingsstoffen voor het haar en de huid. De beste bronnen van B-vitaminen zijn zonnebloempitten, hazelnoten, pinda's, havermout, eieren, tarwekiemen, verse tonijn en zalm.

Vitamine E

Droge huid & haaruitval

Vitamine E is belangrijk voor het behoud van een gezonde huid en haren. De beste voedselbronnen van vitamine E zijn plantaardige oliƫn, amandelen, pijnboompitten, tarwekiemen, avocado's en zoete aardappelen. Naast consumeren vitamine E-rijk voedsel kun je home behandelingen voor droge huid en haren. In 'Natuurlijke schoonheid bij Home,' zegt Auteur Janice Cox avocado's bevatten huid-voedende vitamine E en fytosterolen, die overeenkomen met uw huideigen eigen lipiden. Om te hydrateren droog haar, stelt zij avocado stampen tot een pasta en toe te passen om schoon, vochtig haar. Meng een paar eetlepels avocado met een eetlepel geprakte banaan en eigeel en gebruiken als een hydraterende masker voor de droge huid.

Magnesium

Magnesium bevordert het vrijkomen van energie uit voedsel. Het helpt het lichaam absorberen van de voedingsstoffen die nodig zijn om te voeden droge huid en haarverlies. Adequaat niveau van het mineraal magnesium zijn vooral belangrijk voor gezonde haargroei. De beste bronnen van magnesium zijn cacaopoeder, paranoten, zonnebloempitten, cashewnoten, hazelnoten en sojabonen.

Zink

Een zink tekort kan bijdragen tot haaruitval. Het mineraal is noodzakelijk voor optimale bloed en zuurstof stroom aan het haar. Zink ook houdt de huid gezond door te beschermen tegen vrije radicalen, die schade en droge huid. Zink kan worden gevonden in oesters pompoenpitten, pecannoten, krab, Parmezaanse kaas, zeewier, lever en biefstuk.


gerelateerde artikelen