How to Stop ongemak van Lactose-intolerantie

January 21

How to Stop ongemak van Lactose-intolerantie

Lactose-intolerantie is van invloed op 30 tot 50 miljoen mensen in de Verenigde Staten, volgens 2013 informatie gerapporteerd door de Ohio State University Wexner Medical Center-website. Het wordt veroorzaakt door het ontbreken van een specifieke enzym--bekend als lactase--dat is normaal in de dunne darm gevonden. Zonder het enzym is het onmogelijk om goed verteren lactose, een suiker gevonden in melk. Mensen met een lactose-intolerantie kunnen ervaren ongemak, met inbegrip van abdominale krampen, opgeblazen gevoel, gas, misselijkheid en diarree. Vermijden van een levensmiddel dat lactose bevat is de beste manier om te stoppen met ongemak, maar andere opties zijn ook beschikbaar. Als je lactose-intolerant, of vermoedt die u wellicht, praat met uw arts over de beste keuzes voor u.

Vermijd voedsel met Lactose

How to Stop ongemak van Lactose-intolerantie

Meeste producten gemaakt van koemelk--zuivelproducten--bevatten lactose, dus meestal vermijden van hen kan helpen voorkomen dat ongemak. Echter, praat met uw arts voordat u volledig zuivel gaat vrij, zoals hij wellicht aan te bevelen een toeslag of het specifieke voedsel keuzes, zodat je voldoende calcium en andere waardevolle voedingsstoffen in zuivel voedsel gevonden. U kunt ook proberen een proces van trial-and-error om te bepalen welke producten problemen veroorzaken voor u, zoals u wellicht kunnen verdragen sommige zuivelproducten beter dan anderen. Yoghurt en sommige kazen, bijvoorbeeld, bevatten weinig lactose, dus eten ze misschien niet alle problemen voor u veroorzaken. Voedseletiketten lezen is belangrijk, omdat veel voedingsmiddelen die u misschien niet vermoeden bevatten lactose, hetzij alleen of in een zuivelproduct, eigenlijk doen. Bijvoorbeeld, kunnen verwerkt vlees, aardappels, chips, verwerkte ontbijtgranen en zelfs sommige medicijnen lactose bevatten.

Lactose-vrije alternatieven

How to Stop ongemak van Lactose-intolerantie

Als je zuivelproducten in je leven hebben moet, is een mogelijke oplossing lactose-vrij en lactose verminderde melk en zuivelproducten. Lactose vrije melk, bijvoorbeeld, is in wezen hetzelfde als reguliere melk, behalve dat heeft het lactase-enzym toegevoegd. Echter, dit geeft het een iets zoetere smaak dan gewone melk. Andere producten die soja-, rijst- of amandelmelk in plaats van koemelk bevatten mogelijk ook haalbare alternatieven, als ze niet van nature lactose bevatten. Praat met uw arts over de beste alternatieven voor u.

Nuttige supplementen

How to Stop ongemak van Lactose-intolerantie

Supplementen zijn beschikbaar die het enzym lactase bevatten. Kun je deze voor een maaltijd te helpen verteren lactose die in de zuivel product en ongemak voorkomen. Ze komen meestal in de pil, tablet of vloeibare vorm. Supplementen die simethicone bevatten kunnen helpen verminderen de grootte van de gasbellen en snelheid van hun uitgang uit je darmen, die kan helpen voorkomen dat het ongemak veroorzaakt door gas en opgeblazen gevoel. Nemen van probiotica--verschillende stammen van 'vriendelijke' bacteriƫn die van het spijsverteringskanaal profiteren kunnen--ook nuttig kan zijn, maar niet alle soorten probiotica verlichten het ongemak veroorzaakt door lactose-intolerantie. Praat met de gezondheid van een gekwalificeerde professionele over welke probiotica het beste voor u werkt zou.

Andere overwegingen

How to Stop ongemak van Lactose-intolerantie

Preventieve maatregelen kunnen meestal ongemak veroorzaakt door lactose-intolerantie, maar als het ongemak van diarree een probleem is, het nemen van een over-the-counter antidiarrheal waarin beide loperamide, bismut sub salicylaat of attapulgite kan helpen. Diarree van lactose-intolerantie is anders dan de diarree die je krijgt als je ziek bent of een infectie. In het geval van ziekte is diarree uw lichaam de manier van het wegwerken van toxines, zodat het vaak aanbevolen wordt om het op zijn beloop te laten. Echter, de diarree veroorzaakt door lactose-intolerantie is te wijten aan onjuiste spijsvertering. Daarom moet u nemen antidiarrheals met de nodige voorzichtigheid en praat met een gekwalificeerde apotheker voordat u een. Als u verdergaat om te ervaren ongemak-- of geen andere symptomen zijn typisch voor lactose-intolerantie, zelfs na het nemen van preventieve maatregelen of over-the-counter medicatie, praat met uw arts een andere onderliggende spijsverterings probleem uitsluiten.


gerelateerde artikelen