Wat zorgt ervoor dat uw knie te knallen tijdens het rijden van een fiets?

March 24

Wat zorgt ervoor dat uw knie te knallen tijdens het rijden van een fiets?

Wanneer uw knie ijslollie wanneer u een fiets berijdt, is het een teken van twee mogelijke omstandigheden. Een is een overmatig gebruik syndroom veroorzaakt door de herhaalde belasting die u op de knie met elke pedaal beroerte plaatst--de constante beukende de knieschijf te komen naast haar baan kan veroorzaken. De andere mogelijke oorzaak van knie popping is een ligament scheur of ruptuur.

Overmatig gebruik syndroom

Het overmatig gebruik syndroom dat maakt de knie pop of klik op als het buigt is patellofemoral pijnsyndroom. Dit is wanneer de patella, of knieschijf, niet langer tracks goed op de groef in het dijbeen, het bot in uw dij. Dientengevolge, dwingen elke keer dat u uw knie tijdens het fietsen, flex u uw knieschijf te wrijven tegen de onderzijde van de knieschijf, dus maken het knallen of te klikken op geluid.

Patellofemoral pijn

Terwijl uw knieschijf mogelijk onjuist uitgelijnd en veroorzaakt een pop of klik op als u roll langs, kan het niet alle pijn veroorzaken. Echter, hoe langer je laat de conditie onbehandeld blijft, des te waarschijnlijker het is dat de pijn zal resulteren. De pijn kan geleidelijk plaatsvinden en het gevoel dat het komt van achter of rond de knieschijf. Als je dit onbehandeld laat, kan de aandoening leiden tot Patellofemoraal, de afbraak van het kraakbeen onder de knieschijf.

Syndroom van Patellofemoral pijnbehandeling

Behandeling voor patellofemoral pijnsyndroom is afhankelijk van de vooruitgang van de aandoening. Als u van kniepijn last, rusten de knie en het ijs voor verlichting. Als de pijn afneemt, kunt u beginnen een fysiotherapie-regime te versterken en rekken van de spieren die ondersteuning van de knie. De belangrijkste focus van de therapie zal wellicht de quadriceps aan de voorkant van je bovenbeen, die stabiliseren van de knieschijf en kunt u strek je been. Therapeuten kunnen ook richten op de hamstrings aan de achterkant van je dij, waarmee je been te buigen.

Gewrichtsbanden problemen

Als het hoorbare pop in je knie tijdens het rijden uw fiets wordt onmiddellijk gevolgd door plotselinge pijn en zwelling, je waarschijnlijk hebt leed een scheur of ruptuur van de voorste cruciate ligament in je knie. Raadpleeg uw arts meteen als dit gebeurt. Behandeling kan het nodig zijn dat u om te rusten en ijs van je knie en neem anti-inflammatoire medicatie totdat de zwelling gaat omlaag. In ernstige gevallen kan operatie tot reparatie of vervanging van het ligament nodig zijn.


gerelateerde artikelen