Wat gebeurt er als je drinken verlopen Chai thee concentreren?

May 29

Wat gebeurt er als je drinken verlopen Chai thee concentreren?

Chai thee is een culinaire mix van zoetheid, kruidigheid en romigheid die oorspronkelijk uit India. In feite, betekent chai letterlijk thee in dat land. Je zult vaak chai theeconcentraat op de schappen van de supermarkt, of u kunt uw eigen maken en opslaan voor maximaal 10 dagen voordat het verloopt. Het zoete in het concentraat is afkomstig van het kruid van kruiderijen met inbegrip van gember, peper, piment en kruidnagel en de room van melk, suiker en vanille. Vergelijkbaar met koffiemelk, winkel koopt chai theeconcentraat kan hebben een lange houdbaarheid. Drinken van het verlopen concentraat wordt echter niet aanbevolen.

Voedselvergiftiging

Vergelijkbaar met koffiemelk, chai theeconcentraat heeft vaak een houdbaarheidstermijn van 12 tot en met 23 maanden. Na dat, kunnen de bacteriën beginnen te groeien in het concentraat. Dat betekent dat je het voedselvergiftiging risico wanneer je verlopen chai theeconcentraat drinkt. Als u last heeft van voedselvergiftiging van drinken verlopen chai theeconcentraat, bent u waarschijnlijk griep-achtige symptomen, met inbegrip van een maagklachten en diarree. Daarnaast hebt u ook maagkrampen en koorts.

Time Frame en behandeling

Voedselvergiftiging symptomen kunnen ontwikkelen binnen uur na het nuttigen van het verlopen concentraat of kunnen duren meerdere dagen te ontwikkelen. Ziekte als gevolg van voedselvergiftiging duurt meestal een dag tot 10 dagen. Als uw aanvraag van voedselvergiftiging mild is, zijn uw symptomen van korte duur en ruimen op hun eigen. De ernst hangt af van het soort bacteriën waardoor je ziek, net als de behandeling. In de meeste gevallen van voedselvergiftiging is medicatie niet nodig. In zeldzame gevallen leidt voedselvergiftiging tot ziekenhuisopname, meestal als gevolg van uitdroging. Uw risico op uitdroging stijgt wanneer u vaak overgeven en diarree, dus het is belangrijk om te blijven drinken van vloeistoffen wanneer u last heeft van een bout van voedselvergiftiging. In het ziekenhuis, zal u worden behandeld met vloeistoffen en eventueel antibiotica die intraveneus, of via een IV worden gegeven. Bezoek aan een arts onmiddellijk als u tekenen van uitdroging, met inbegrip van overmatige dorst, weinig of geen plassen, droge mond en ernstige duizeligheid of zwakte.

Ernstige symptomen en die is het meest kwetsbaar

Ook zoek onmiddellijk medische hulp hebt u ernstige symptomen van voedselvergiftiging na het nuttigen van verlopen chai theeconcentraat. Deze omvatten braken van bloed of bloed in je diarree, ernstige diarree dat duurt meer dan drie dagen, een onvermogen om te houden van vloeistoffen naar beneden als gevolg van braken, een temperatuur van 101.5 of hoger, spierzwakte, dubbel zien, moeilijk spreken en slikken. Sommige mensen zijn gevoeliger voor de effecten van voedselvergiftiging dan anderen. Bezoek aan een arts onmiddellijk als u lijden van voedselvergiftiging en ouderen zijn, een alcoholist, steroïden of dialyse behandeling krijgen, of AIDS, reumatoïde artritis of diabetes hebben. Ook zoek onmiddellijk medische hulp bent u zwanger; bepaalde soorten bacteriën kunnen een doodgeboorte of een abortus van de foetus veroorzaken. Snelle behandeling met antibiotica kan helpen voorkomen dat de bacteriën veroorzaken uw voedselvergiftiging beïnvloeden van uw baby.

Overwegingen

Als u opent lopende of maak uw eigen chai theeconcentraat chai thee concentreren maar geen gebruik maken van dit alles, u kunt het koelkast bij een temperatuur van 38 tot en met 40 F voor maximaal 10 dagen. Bacteriën groeien snel in melk boven 45 F. Wanneer u het concentraat koelkast, moet u een luchtdichte verpakking gebruiken. Een dergelijke container voorkomt besmetting, alsmede de absorptie van smaken van andere levensmiddelen in uw koelkast. Koeling vertraagt bacteriële groei, maar het niet stoppen. Als u laat niet kan uw chai theeconcentraat in de koelkast voor te lang, bacteriën giftige stoffen produceren zullen die bevriezen of verwarming vernietigen, volgens "The Encyclopedia van voeding en goede gezondheid," door voedingsdeskundige Robert A. Ronzio. Als u uw chai theeconcentraat onmiddellijk na openen of waardoor het bevriezen, echter zal u bacteriegroei te voorkomen.


gerelateerde artikelen