Keratosis Pilaris behandelingen

October 15

Keratosis pilaris, afgekort als KP, is een aandoening waarbij de keratine in uw huid opbouwt en verhardt, kleine bultjes vormen. De hobbels zijn meestal vlees-gekleurde, maar kunnen worden rood of roze als geïrriteerd. De meeste mensen die keratosis pilaris hebben ervaren de hobbels op hun wapens, bovenbenen en billen. KP is een goedaardige aandoening en meestal niet pijnlijk, maar soms uw huid kan jeuken. Keratosis pilaris behandelingen combineren zelfzorg maatregelen en medische behandeling ter verbetering van het uiterlijk van uw huid.

Medische behandeling

Een scala aan medicijnen en medicinale crèmes kan worden gebruikt voor de behandeling van KP, zoals hydraterende crèmes te verzachten van de stekkers van de keratine in uw huid en steroïde medicijnen die de ontsteking in je lichaam verminderen. Volgens «««MayoClinic.com exfoliëren topische producten met salicylzuur, alpha-hydroxy zuren en retinoïden uw hobbels en helpen controle uw huid cel omzet ter vermindering van de opbouw. Hydrocortison zalf kunnen verminderen de ontsteking, maar het kan ook leiden tot uw huid te dun na verloop van tijd, dus deze medicijnen worden gebruikt op basis van op korte termijn, zoals uw arts goeddunkt.

Huismiddeltjes

Naast medische behandeling zijn er andere stappen die u nemen kunt ter verbetering van de look en feel van de droge, schuurpapier-achtige huid dat is kenmerkend voor KP. Vocht toevoegen aan uw omgeving, vooral 's nachts, door het gebruik van een luchtbevochtiger kan verlichten de jeuk die kunnen optreden. Hydraterende crèmes die melkzuur bevatten beschikbaar zijn over de toonbank en sommige van de bebouwde keratine kunnen verwijderen uit uw huidoppervlak. Behandeling van uw huid zachtjes is ook voordelig, zoals irritatie van elke bron, kan uw keratosis pilaris te verergeren. In plaats van schrobben in de douche en jezelf ruwweg drogen, voorzichtig uw hobbels met een reinigingsmiddel massage en dep droog met een handdoek.

Tijdsbestek

Helaas, KP is een chronische aandoening die kan maanden of zelfs jaren op te lossen door een combinatie van behandelingen. MedlinePlus, een dienst van de National Institutes of Health, legt uit dat zelfs wanneer u de behandeling van uw KP, symptomen hebben de neiging om terug te keren. Geduld en toewijding is de sleutel bij de behandeling van KP; bespreken behandelingsopties met uw arts als u na verloop van tijd niet gewenste resultaten ziet.

Overwegingen

Hoewel keratosis pilaris een chronische aandoening is, kan u de keratine opbouw ontgroeien als je ouder wordt. Mensen onder de leeftijd van 30 jaar zijn waarschijnlijk tekenen van de aandoening te vertonen. Houd omhoog met uw behandelingen, ongeacht welke leeftijd je bent, uw conditie zoveel mogelijk te verbeteren.


gerelateerde artikelen