Zou u Papaya tijdens de zwangerschap vermijden?

March 22

Zou u Papaya tijdens de zwangerschap vermijden?

Zwangerschap en voeding gaan hand in hand. Niet alleen beïnvloeden het voedsel dat je eet u, ze ook van invloed op uw ongeboren baby. Volkorengranen, magere eiwitten, groenten en fruit zijn de kenmerken van een gezonde voeding voor mama en baby. Terwijl schelpdieren en onvoldoende verhit vlees en eiwitten niet op een aanstaande moeder menu worden mag, suggereert WomensHealth.gov het vermijden van onrijpe papaja.

Rijpheid zorgen

Bezorgdheid over de papaja en zwangerschap vaak tot verwarring leiden. Volledig rijp papaja's vertonen niet een probleem voor zwangere vrouwen en zijn eigenlijk een gezonde bron van vitaminen A en B, kalium en bètacaroteen. Het is echter de onrijpe papaja, die een bedreiging vormt. Onrijpe papaja's bevatten pepsins in hun latex die kunnen opwekken van weeën en leiden tot een miskraam, volgens een rapport van het Britse Journal of Nutrition. In plaats van zich het ongerust maken of papaja's zijn rijp genoeg om te eten, kunnen zwangere vrouwen wilt elimineren van het risico en papaya allemaal samen voorkomen.

Papaya prostaglandinen

De melkachtig witte latex binnen de pulp van onrijpe papaja's stolt en plakkerig wanneer blootgesteld aan lucht draait. Papaïne is de krachtige pepsine binnen deze latex vaak aangeprezen als een nuttig verteringsenzymen. Ondanks de spijsvertering voordeel bootst papaïne in onrijpe vrucht de prostaglandines, die artsen soms om kick-start de arbeid-proces gebruiken. Afgezien van contracties verklaart een PubMed abstract dat papaïne van onrijpe papaja ook vitaal membranen die nodig voor de foetus overleving zijn kan verzwakken.

De Latex verbinding

Miskraam is niet de enige zorg als het gaat om het eten van onrijpe papaja tijdens de zwangerschap. Hoewel sommige vrouwen niet zelfs realiseren kunnen, is een latex allergie meer dan alleen maar een allergie voor de handschoenen in het kantoor van een arts of ziekenhuis. Een latex allergie kan een zwangere vrouw die een gevaarlijke reactie op bepaalde voedingsmiddelen die bevatten latex, papaja is een van hen. De New York State Department of Health verklaart dat iedereen met een latex allergie kunnen ook allergisch voor bananen, appels, kastanjes, tarwe, rogge en een aantal andere voedingsmiddelen die plant latex bevatten.

De Bottom Line

De pepsins papaïne zijn aanwezig in de latex van de papaja wanneer de buitenste schil groen is. Als de papaja rijpt, verliest de huid haar groene pigment, volledig geel wanneer volledig gerijpt. Geel-gevild papaja's bevatten zeer weinig, eventueel, latex. Het Britse Journal of Nutrition rapporten dat zelfs de kleinste hoeveelheid latex kunnen gevaarlijk zijn voor vrouwen die een geschiedenis van spontane abortus of premature arbeid als gevolg van verhoogde contractiele activiteit binnen de baarmoeder hebben.


gerelateerde artikelen