Waarom doen tieners Gossip?

April 9

Waarom doen tieners Gossip?

Bijna alle tieners gossip bij gelegenheid. Niet alleen is gossip onderhoudend, maar het ook helpt bouwen banden tussen tieners als ze verhalen met elkaar te delen. Op hetzelfde moment kunnen roddels intens pijnlijk als uw tiener leert dat anderen hebben roddelen over haar achter haar rug. Naast het altijd hebben de sappigste scoop, kan er meer dreigend redenen waarom tieners over elkaar roddelen.

Definitie

Veel tieners fout als een reguliere gesprek roddelen, maar er zijn opvallende verschillen tussen praten en roddelen. Volgens KidsHealth, praten wordt gedefinieerd als de communicatie tussen twee mensen, maar roddel is meestal de delen sappige stukjes informatie die waarschijnlijk niet waar, verspreiden geruchten of gemiddelde dingen zeggen over iemand anders. In feite, roddelen kunnen zo wijdverbreid onder tieners die ze misschien niet eens beseffen dat ze doet het.

Bouwen van eigenwaarde

Tieners die verspreiden geruchten over andere mensen of gemiddelde dingen vaak zeggen hebben een slecht zelfbeeld en roddels over zichzelf beter te voelen. Volgens «««PBSKids.org, zou kunnen tieners die van mening zijn inferieur aan hun leeftijdsgenoten kwetsende dingen zeggen over hen, in een poging om zich beter te voelen. Geen tiener wil worden aan de onderkant van de sociale ladder, en vaak roddels wordt gebruikt als een instrument om te beklimmen die ladder, die zelfvertrouwen kan verbeteren.

Te krijgen van de Status

Tieners vaak hun toevlucht tot gossip als een manier om zelf kijken belangrijker. Wanneer een tiener een nieuw stukje informatie over iemand anders heeft of altijd lijkt te hebben van de scoop voor iedereen anders, het maakt hem een persoon gaan-aan de binnenkant details. Zodra tieners realiseert dat de persoon die alles weet geliefd is, kunnen ze toevlucht nemen tot het roddelen in een poging om te winnen van status en meer populair geworden. Tieners misschien ook om te worden toegelaten tot de populaire cliques roddelen. Er is een onderdeel van de macht, ook. Als een tiener de status van roddels over anderen heeft, voelt hij dat hij meer macht onder zijn cirkel van collega's heeft.

Om aandacht te krijgen

Tieners willen worden opgemerkt kunnen roddelen over anderen, zo goed. Als een tiener niemand ooit geeft haar een tweede gedachte voelt, misschien ze stukjes van de roddels die anderen misschien nog niet gehoord nog uitzoeken. In een poging tot het middelpunt van de aandacht, zal een tiener grijpen een paar vrienden en deel het geheim. Door schokken van ongeloof of awes van verbazing, is de tiener delen de roddel plotseling meer vragen en gegeven van een grote hoeveelheid aandacht waarin te genieten.

Tips om het Stop maken

Als uw tiener een gossiper is, geef hem iets anders constructiefs te doen. Help hem vinden een hobby of buitenschoolse activiteit waarin om deel te nemen. Niet alleen deze activiteiten helpen bouwen van eigenwaarde en hem zich beter voelt over zichzelf, maar ze ook houden hem bezig dus hij minder tijd heeft te besteden roddelen over anderen. Draai de tabellen op uw tiener, ook. Vraag hem hoe hij zou voelen als iemand hetzelfde gezegd over hem dat hij over anderen zegt. Brengen zichzelf in andermans schoenen, zal een tiener Zie de fout van zijn wegen vaak helpen. U kan ook uw tiener om te laten de roddel stoppen met hem aanmoedigen, suggereert PBS.org.


gerelateerde artikelen