DHEA, onvruchtbaarheid & vertragingen van de menstruele cyclus

April 16

DHEA, onvruchtbaarheid & vertragingen van de menstruele cyclus

DHEA is 5-Dehydroepiandrosteron, een hormoon gemaakt door de bijnieren. Het is gebleken dat effectief voor een aantal toepassingen, maar het komt met een aantal bijwerkingen die als gevolg van veranderde hormoonspiegels optreden. Onderzoekers hebben ontdekt dat een neveneffect kunnen met name een positief effect op onvruchtbaarheid.

Pre-hormoon

Je lichaam maakt DHEA natuurlijk als het basisingrediënt van de geslachtshormonen oestrogeen en androgeen. Uw natuurlijke DHEA niveaus piek rond de leeftijd van 30, daarna gestaag afnemen als je leeftijd. Deze daling valt samen met vele leeftijdsgebonden aandoeningen zoals osteoporose, seksuele disfunctie, metabool syndroom en gespierde degeneratie, toonaangevende onderzoekers te geloven dat het hormoon een rol in deze voorwaarden spelen kan. Jongere mensen met bepaalde voorwaarde zoals depressie, schizofrenie, nierziekten en chronisch vermoeidheidssyndroom ook bleken te hebben lage natuurlijke niveaus van DHEA, toonaangevende onderzoekers te geloven dat deze niveaus stimuleren een back-up naar normaal deze voorwaarden verbeteren kan.

Gebruik

DHEA wordt meestal gebruikt om te helpen vet te verliezen en spier te bouwen door het natuurlijke hormoonniveaus wijzigen en eventueel wijzigen van metabolisme. Dit gebruik is zo wijdverbreid en anekdotische effectief dat DHEA is verboden door de National Collegiate Athletic Association. Het probleem ontstaat als de gebruiker is gebaseerd op DHEA te lang--hoe langer u het supplement, het gevoeliger dat je aan de bijwerkingen bent. Vrouwen kunnen ervaren gezichtshaar groei, verdieping van de stem en buikvet gewin, en mannen kunnen beginnen te groeien borstweefsel. Dit is de reden waarom het is heel belangrijk voor de coördinatie van uw DHEA gebruik met uw arts, zodat hij kan bepalen dat de dosering bedrag en cyclus lengte die voor u juist is.

Gewijzigde menstruatie

DHEA is niet alleen een hormoon, maar de voorloper van de geslachtshormonen, dus het is geen verrassing dat het uw menstruele cyclus kan veranderen. Uw geslachtshormonen zijn verantwoordelijk voor alles, dat je vrouwelijke maakt, en een proces als belangrijke en ingewikkelde als voorbereiding van de baarmoeder te voeren van een kind is sterk afhankelijk van deze chemische stoffen. Wanneer het saldo van sex-hormoonniveaus wordt gewijzigd, kan het van invloed zijn op de frequentie en de regelmatigheid van je menstruatie, kon maken krampen en erger vloeien.

Onvruchtbaarheid

Het was in een ongewone wending, de patiënten die de artsen op de hoogte worden gesteld dat het gebruik van DHEA uitgevoerd het positieve effect van de kant van het succesvol maken van behandelingen van onvruchtbaarheid. Onderzoekers gebruikt deze anekdotisch bewijs voor het starten van onderzoeken naar de doeltreffendheid en levensvatbaarheid van de praktijk, en waren aangenaam verrast--een studie uitgevoerd door Professor Adrian Schulman van Tel Aviv University vond dat vrouwen die DHEA nam tijdens de behandeling van onvruchtbaarheid meer kans waren om zwanger te zijn dan die op alleen de behandeling van onvruchtbaarheid. Het verschil was enorm--23 procent van de vrouwen die nam DHEA geproduceerd levendgeborenen in tegenstelling tot 6 procent van de vrouwen die dat niet deden. Natuurlijk, er is niet genoeg onderzoek maken DHEA suppletie een gemeenschappelijk aanvulling onvruchtbaarheid behandeling nog, maar er zijn studies lopende. Als u probeert zwanger te worden, is het waard het overleg met uw arts.


gerelateerde artikelen