Lange termijn effecten van cafeïne

October 29

Lange termijn effecten van cafeïne

Overzicht

Cafeïne is afgeleid van planten, zaden, noten en cacao bonen. Dit product is een stimulerend middel; het enervates het centrale zenuwstelsel. Cafeïne wordt een bekabelde gevoel toegevoegd aan het lichaam. Met matige inname van cafeïne last het lichaam geen bijwerkingen. Echter, veel mensen consumeren veel meer cafeïne per dag dan een gemiddeld bedrag krijgen. Met overtollige hoeveelheden cafeïne na verloop van tijd, zal het lichaam beginnen te ervaren van een breed scala van effecten op de gezondheid.

Uitdroging

Cafeïne inname leidt tot een toename in de plassen. Dus, dit kan leiden tot uitdroging, neemt nota van de American Heart Association. Langdurige uitdroging zal van invloed zijn algehele gezondheid op vele manieren. Het sap van iemands energieniveau en verminderen de functionaliteit van organen.

Snelle hartslag

Cafeïne gebruik, wanneer verbruikt in overmaat, versnelt het hart. Een effect van cafeïne op lange termijn mogelijk schade aan het hart als gevolg van de versnelde tempo en onvermogen om normaal te functioneren. Wanneer een hart sneller dan normaal klopt, belastingen en banden van het hele lichaam.

Piek in de bloeddruk

Langdurige inname van cafeïne kan leiden tot voortdurende spikes in bloeddruk niveaus en hartslag, volgens MedlinePlus verhogen. Cafeïne zal het opvoeren van beide niveaus van de systolische en diastolische bloeddruk, vooral wanneer het bovengemiddelde hoeveelheden worden geconsumeerd.

Slapeloosheid

Langdurig gebruik van cafeïne kan leiden tot slapeloosheid. Cafeïne stimuleert het lichaam en geest, waardoor het moeilijk is om rustig naar het punt waar de slaap mogelijk is. Op lange termijn koffie drinkers hebben voortdurende hoge niveaus van cafeïne; ze worden vaak aangetroffen wakker in bed, niet in staat om te slapen.

Peptic Ulcer irriterend

Cafeïne is een peptic ulcer irriterend. Met lange termijn cafeïne inname, kan een maagzweer problematischer geworden.

Depressie

Depressie is ook gekoppeld aan cafeïne gebruik, volgens MedlinePlus. Cafeïne zorgt ervoor dat spikes en dips in stemming en energieniveau en de dosis van cafeïne in het lichaam krijgt hoger dan wanes. Dit syndroom kan verhogen het risico van ervaren symptomen van depressie.

Angst

Angst is ook een gevolg van overmatige cafeïne inname, merkt MedlinePlus. Deze angst kan worden voorbijgaande of het kan een lange termijn effect van cafeïne gebruik. Cafeïne wordt een nerveus en zenuwachtig gevoel toegevoegd aan het lichaam.

Hoofdpijn

Cafeïne kan hoofdpijn veroorzaken. Deze hoofdpijn kunnen worden voorbijgaande of kunnen zij een lange termijn effect van cafeïne. Teveel cafeïne overstimulates het zenuwstelsel. Dit kan uiteindelijk leiden tot hoofd pijn. Ook kan terugtrekking uit het normale schema van cafeïne inname veroorzaken hoofdpijn, ook.

Verslaving

Een ander op lange termijn effect van cafeïne gebruik is verslaving. Cafeïne terugtrekking is moeilijke en onaangename. Het lichaam wordt snel gewend aan een reguliere dosis cafeïne inname. Dus, het verminderen van de hoeveelheid cafeïne die wordt verbruikt kan leiden tot dramatische ontwenningsverschijnselen.


gerelateerde artikelen