Hoe kinderen en jongeren omgaan met een handicap

December 7

Onderwijs uw tiener met een handicap copingstrategieën kan het verschil maken tussen leven een productief leven en een onvruchtbare. Kinderen en jongeren met een handicap staan fysieke, intellectuele, emotionele en sociale uitdagingen--alle die kunnen worden overwonnen--aangezien zij tot volwassenen groeien. Met nuttige begeleiding, kunnen tieners hun beperkingen om het beste uit hun capaciteiten omzeilen. Helpen uw tiener omgaan met een handicap bijdraagt tot haar ontwikkeling.

Dissimulatie

Tieners met onzichtbare handicap verbergen hen van hun leeftijdsgenoten, omdat ze bang zijn voor wordt gebrandmerkt. Bijvoorbeeld, kan een epileptische tiener verhullen haar toestand van haar leeftijdgenoten voor zo lang als een inbeslagneming niet haar in het openbaar aanvallen. Tieners met zichtbare handicaps, zoals rolstoelgebruikers, kunnen het vermijden van sociale situaties waar stigma kan optreden. Onzichtbare handicap, zoals cognitieve disfuncties, gehoor en visie bijzondere waardeverminderingen en psychische stoornissen, zijn niet voor de casual toeschouwer duidelijk, ze beperken tieners dagelijkse activiteiten, volgens een artikel van 1997 van de onzichtbare handicap vereniging. Wanneer tieners hun handicap verbergen, zij in staat om in opstand tegen de druk veroorzaakt door stigmatisering van de maatschappij te zijn.

Aanvaarding

Aanvaarding van dat een handicap helpt tieners te omarmen hun voorwaarden zonder verlies van hun gevoel van eigen identiteit, volgens een rapport 2009 studie gepubliceerd door in het "Disability Studies per kwartaal." Tieners die niet geaccepteerd hebben hun handicap vaak leven in ontkenning en kunnen depressief. Uw tiener accepteert haar toestand wanneer ze richt zich op haar sterke punten en concentreert zich op de toekomst in plaats van woning in het verleden. Haar aanmoedigen om te positief denken en verder kijken dan haar handicap. Tieners met ondersteunende families zijn meer geschikt voor het verwerken van hun handicap met een positieve houding, volgens een artikel van 2009 op handicap wereld.

Steungroepen

Steungroepen voor kinderen en jongeren met een handicap helpen hen te ontmoeten en hun ervaringen delen met andere tieners. Positieve interacties helpen tieners om te beseffen zij zijn niet de enigen, en zij kunnen leren van de overlevingsstrategieën van de gehandicapte leeftijdsgenoten. De meeste groepen van de steun voor kinderen en jongeren met een handicap bieden zomer- of naschoolse programma's en psychologen en therapeuten aanbieden van deskundig advies over hoe om te gaan met een handicap hebben. Ze worden onderwezen zelfstandig wonen vaardigheden zoals koken, reizen, training, ontspanning en recreatie en conflict resolutie. Moedig uw tiener met een handicap aan een steungroep op uw lokaal gebied om tips over hoe om een gelukkig en vruchtbaar leven.

Speciale vaardigheden

Speciale vaardigheden verwerven helpt tieners te exploiteren van hun capaciteiten. Bijvoorbeeld, kunnen tieners met een leerstoornis omgaan met de situatie door te werken met een speciale tutor vaardigheden zoals notities strategieën te verwerven. Deze vaardigheden helpen tieners aan te passen aan hun huidige situatie aangezien zij hun onderwijs en carrière dromen nastreven. Overwegen inschrijven van uw tiener in een speciale school nodig, zodat ze kan profiteren van hulptechnologie tools die spelen om haar sterke punten en het werk rond haar uitdagingen.


gerelateerde artikelen