Spirulina & Crohn's Disease

September 17

Spirulina & Crohn's Disease

Ziekte van Crohn is een spijsvertering aandoening waarbij delen van je darmkanaal ontwikkelen zweren en ontstoken, pijnlijke symptomen die veroorzaakt kan worden slopende. Ziekte van Crohn meestal ontwikkelt tussen leeftijden 20 en 30, en is even waarschijnlijk bij mannen en vrouwen. Spirulina is een soort blauw - groene algen die kan nuttig zijn als u dreigen of je hebt al van Crohn. Praat met uw arts over spirulina om te beslissen of het kan zinvol zijn in uw situatie.

Oorzaken en symptomen

Hoewel de exacte oorzaak van Crohn's disease in nog onbekend, het is mogelijk een fout door uw immuun systeem, die tot voedsel of voorkomende bacteriƫn reageren kunnen alsof ze waren invasie ziekteverwekkers. De resulterende immuunrespons produceert ontstekingen in de darmen, waardoor zwelling en schade aan de weefsels voering. De symptomen van de ziekte van Crohn kunnen verschillen van persoon tot persoon, maar over het algemeen omvatten abdominale pijn en diarree, soms met rectaal bloeden. De aandoening kan ook bloedarmoede veroorzaken van bloedverlies, vermoeidheid, gewichtsverlies of koorts.

Spirulina

Blauw - groene algen zijn leden van het geslacht Spirulina, die in zout water in de tropen en in een paar alkalisch, zoet water meren leven. Spirulina-algen zijn zeer voedzaam, met grote hoeveelheden eiwitten, veel vitaminen, waaronder vitamine E en de B-complex vitamines, beta-caroteen en verschillende mineralen zoals ijzer, zink, mangaan en selenium. Spirulina is ook rijk aan gamma-linolzuur, een meervoudig onverzadigde vetzuren en andere natuurlijke verbindingen met biologische activiteit, waardoor de algen van potentiƫle voordeel hebt u de ziekte van Crohn.

Eigenschappen

Een gemeenschappelijk symptoom van de ziekte van Crohn, frequente en slopende diarree, kan leiden tot ondervoeding en gewichtsverlies. Omdat spirulina zeer voedzaam is, kan consumeert verbeteren van uw voedingstoestand en verminderen van gewichtsverlies en vermoeidheid. Daarnaast, is spirulina een krachtige antioxidant die ook stimuleert het immuunsysteem en helpt onderdrukken van ontsteking, zoals blijkt uit vele laboratoriumonderzoek samengevat in een overzicht-papier in de "Journal van de American Neutraceutical Association" in 2002. Onderzoek toont aan dat spirulina onderdrukt ontsteking door remming van de productie van inflammatoire chemische stoffen, en kan ook de bestrijding van ongezonde micro-organismen die in je darmkanaal na een aanval van diarree groeien kunnen, zowel via haar effecten op het immuunsysteem en zijn directe anti-pathogene activiteit. Terwijl de bevindingen veelbelovend zijn, zijn klinische proeven van spirulina in onderwerpen op risico van de ziekte van Crohn nog steeds nodig.

Aanbevelingen en voorzorgsmaatregelen

Spirulina is beschikbaar als een poeder, of in vlokken, pillen of capsules van de meeste winkels gezondheid van voedsel. Hoewel over het algemeen beschouwd als veilig, kan natuurlijk geoogste spirulina bevatten toxische contaminanten. Aankoop een aanvulling alleen van gevestigde bedrijven en selectievakje labels voor certificering dat het product vrij is van verontreinigingen. Neem geen spirulina als u een auto-immune aandoening, raadpleeg dan uw arts voordat u deze toevoegt aan uw regime.


gerelateerde artikelen