Wat Is Pygeum Africanum Bark Extract?

October 1

Wat Is Pygeum Africanum Bark Extract?

Pygeum africanum bark extract is al duizenden jaren gebruikt voor de behandeling van symptomen van benigne prostaat hypertrofie of BPH. BPH is een aandoening waar de prostaat klier is uitgebreid en patiënten met symptomen van frequente en pijnlijke urination. Medline Plus raadt aan een zorgverzekeraar raadpleging vóór de behandeling van uzelf met pygeum of elke andere kruidenmiddel. Vandaag, wordt pygeum vaak gebruikt in Europa te verminderen van symptomen van BPH met weinig ongewenste bijwerkingen.

Identificatie

Pygeum africanum schors extract bevat verschillende natuurlijk voorkomende chemische stoffen die tot haar therapeutische optreden bijdragen. Deze plant chemicaliën zijn een klasse van triterpenen die oleanolic, ursolic, ferulic en crataegolic zuren, rapporten omvatten het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Andere stoffen gevonden in pygeum extract zijn fytosterolen en tannines.

Bronnen

Pygeum africanum bark extract is afgeleid van de Afrikaanse pruimenboom van de Rosaceae familie, meldt Medline Plus. Afrikaanse pruim bomen zijn hoog evergreens die afkomstig uit delen van Centraal en zuidelijk Afrika zijn. Pygeum africanum bark extract is gestandaardiseerd en verkocht als een aanvulling in de vorm van een capsule of tablet.

Voordelen

Wetenschappelijk bewijs beoordeeld door Medline Plus meldt dat pygeum vooral verbetert de symptomen in de personen gediagnosticeerd met BPH. Individuen gemerkt dat pygeum aanzienlijk verminderd urine frequentie en pijn tijdens plassen. Andere symptomen van BPH, zoals ontsteking en nachtelijke urination, daalde ook in gebruikers die nam pygeum supplementen. Raadpleeg een zorgverlener als je urine complicaties optreden.

Dosering

Klinische studies beoordeeld door Medline Plus verslag dat 75 tot 200mg Pygeum africanum schors extract dagelijks werden gebruikt voor de behandeling van personen met benigne prostaat hypertrofie. Gestandaardiseerde doses van het extract werden oraal toegediend in een capsule eenmaal per dag of twee doses verdeeld. Voordelen duurt enkele weken optreden tijdens het gebruik, meldt Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Het is belangrijk om een arts te raadplegen alvorens de behandeling van uzelf met pygeum.

Bijwerkingen

Pygeum gebruik is gemeld zo veilig bij de aanbevolen doses. Geen ernstige bijwerkingen zijn gemeld maar milde symptomen zijn diarree, buikpijn, misselijkheid en obstipatie. Lange termijn pygeum gebruik voor meer dan 12 maanden is niet onderzocht, Medline Plus meldt. Er is ook gebrek aan bewijs aan te bevelen pygeum voor gebruik bij zwangere vrouwen en kinderen.


gerelateerde artikelen