Wat eet professionele voetballers?

June 9Voetballers trainen hard zowel op als buiten het veld voor hun 90 minuten spelen. Naast perfectioneren speelt bouwen uithoudingsvermogen en honen ball-handling vaardigheden, professionele spelers opleiding impliceert ook aandacht aan hun voeding. Professionele voetballers moeten gelijke aandacht besteden aan hun dieet zoals ze op andere aspecten van het spel doen, en de meeste van hen doen.

Reguliere opleiding

Niet alle professionele voetballers volgen de exacte hetzelfde dieetplannen. Hun maaltijden zijn beïnvloed door persoonlijke smaak, culturele verschillen en hoe hun lichaam reageren op bepaalde voedingsmiddelen. Op basis van reguliere, dagelijkse, echter proberen meest professionele voetballers in het algemeen te eten healthfully en focus op kwaliteit koolhydraten, zoals haver, zoete aardappelen en quinoa; magere eiwitten, met inbegrip van gegrild vlees en vis; en gezonde vetten, zoals olijfolie, avocado's en vlas.

Monster maaltijden

Uruguayaanse superster Diego Forlan houdt verse ananas, die gemakkelijk beschikbaar in zijn land van herkomst, bruin brood en yoghurt voor het ontbijt is. Hij zal af en toe omhoog zijn ochtend eiwitinname met een omelet met ham en kaas. Zijn dag oud Manchester United en Everton-speler Phil Neville altijd gestart met roerei of een omelet. Forlan de lunch, die doorgaans volgt op enkele uren van opleiding, bestaat uit verteren van snelle koolhydraten zoals pasta of rijst, die helpt zijn energie, of glycogeen herstellen, opgeslagen. Om te helpen met het spierherstel, voegt hij eiwit aan deze maaltijd, meestal in de vorm van gegrilde kip; Hij is voorzichtig om te voorkomen dat ongezonde gefrituurd voedsel. Forlan meestal eet verse vis en gestoomde groenten bij diner, en hij zal af en toe genieten van een zoete traktatie. Voor snacks vertelde voeding deskundige Julie Neville, die met professionele spelers in Groot-Brittannië werkt, de "spiegel" dat zij atleten met bananen, noten en zaden in plaats van chips en snoep biedt. Forlan drinkt meestal een smoothie van vers fruit snack tegelijk.

In seizoen en pre spel

Tijdens het seizoen, kunnen spelers verbruiken meer koolhydraten en calorieën om brandstof hun verhoogde energiebehoefte. Brandi Chastain, voormalig lid van de US women's nationale voetbalteam, vertelde persoonlijke trainer Ben Greenfield dat ze echt niet zou als u haar spel gerichte voeding veranderen behalve om te vergroten haar inname van calorieën en koolhydraten. Koolhydraten laden kan worden een strategie in dienst van sommige professionele spelers in de dagen vóór een spel, als ze verwachten kunnen om te gebruiken tussen 200 en 250 gram van de voedingsstoffen tijdens het afspelen. Dit houdt toenemende inname van koolhydraten tot ongeveer 3.6 tot 4,5 gram per pond lichaamsgewicht per dag in de twee tot drie dagen vóór een spel.

Speelronde

Koolhydraten zijn ook belangrijke op spel dag, vooral vóór het evenement. Manchester United en Engeland spits Wayne Rooney verbruikt een suikerhoudende granen en een banaan vóór een spel van de ochtend. Hij zal begin af met granen bars en energie gels die worden aangeboden in de kleedkamer van het stadion. De International Association Football Federation of FIFA, merkt op dat het eten van te weinig koolhydraten direct voorafgaand aan een wedstrijd kunnen de ondergang van vele spelers. FIFA suggereert dat elite spelers ontbijtgranen, pannenkoeken, gebakken bonen en toast of yoghurt voor een wedstrijd verbruiken. Na de competitie richten professionele spelers, zoals elke atleet moet, op het herstel van de energie en revitalisering van spieren met een snack bestaande uit koolhydraten en eiwitten. Een sportbar en een elektrolyt drank, een vlees en kaas sandwich of een vrucht smoothie met wei-eiwit zijn alle voedzame na wedstrijd brandstof.


gerelateerde artikelen