Kan Statin Drugs invloed uitoefenen?

April 6

Kan Statin Drugs invloed uitoefenen?

Statines zijn wijd gebruikte cholesterolverlagende medicijnen die gekoppeld aan spier schade worden kunnen. Een studie gepubliceerd in het "Journal van de American College of Cardiology" in April 2013 aan de orde gesteld bezorgdheid over het effect van statin gebruik op oefening. Onder 37 overgewicht en zwaarlijvige patiënten met twee of meer andere hart-en vaatziekten risicofactoren was er minder verbetering in fitness reactie uit te oefenen in degenen die nam de statine simvastatine drug dan in die niet op een statine.

De daling van de statines Fitness voordeel

De studie patiënten die simvastatine 40 mg per dag nemen waren verbetering geen hun geschiktheid tijdens een begeleide 12 weken durende loopband trainingsprogramma, terwijl die niet op de drug heeft verbeteren van hun conditie. Een van de auteurs van de studie, John Thyfault van de Universiteit van Missouri, opgemerkt, "als je een groep mensen te oefenen, ze gaan een verhoging hebben in hun fitness... In onze fractie die was alleen het nemen van statines, de verbeteringen waren geblokkeerd of zich niet heeft voorgedaan."

Verschillende reactie op oefening

De onderwerpen die uitgeoefend op de loopband, maar duurde niet statines verbeterd hun fitness met 10 procent, maar degenen die uitgeoefend en nam statines had alleen een verhoging van 1,5 procent. De groep zonder statines had een 13 procent stijging in de mitochondriën in hun spieren, terwijl die op statins had een 4,5 procent afname van de mitochondriën. Mitochondriën zijn de delen van cellen die energie produceren.

Statines verbeteren bloedcholesterol

De studie patiënten die uitgeoefend en nam een statine drugs had een percentenvermindering van 29 in totaal cholesterol, en 38 procent minder LDL: low density lipoproteïne, of "slechte cholesterol". Degenen die uitgeoefend maar duurde een statine drugs hadden geen verbeteringen in totaal of LDL cholesterol.

Een Dilemma?

Statines zijn effectief in het verminderen van risico van hartaanval bij mensen met bekende coronaire hart-en vaatziekten, en veel mensen met hoog cholesterolgehalte worden geadviseerd om te oefenen en ook te nemen een statine drugs te verminderen risico van hartaanval. Statin drugs en oefening elke verlagen het risico van hartaanval onafhankelijk, maar deze 2013 studie werpt een vraag: moet een patiënt met risicofactoren voor hart-en vaatziekten doen beide--Neem een statine en oefenen?

Studie auteur John Thyfault concludeert: "statines hebben gered leven, maar ik denk dat artsen moeten voorzichtig zijn over wie zij voorschrijven aan... Het moet worden gereserveerd voor de meest bedreigde patiënten."

Meer onderzoek is nodig over de beste preventiestrategie voor oefening en statin gebruik in risicogroepen voor hartaanval. Mensen die oefenen en nemen een statine drugs overleg met hun arts voordat wijzigen of stoppen van een statine drugs of een oefenprogramma.


gerelateerde artikelen