Wat Is C - reactief proteïne in kinderen?

April 8

Wat Is C - reactief proteïne in kinderen?

C - reactief proteïne of CRP is een eiwit geproduceerd door de lever die kan worden gemeten in het bloed van een kind. Niveaus van CRP stijgen als er een infectie of ontsteking in het lichaam, volgens MedlinePlus. CRP-testresultaten zijn belangrijk omdat ze de arts om te bepalen of uw kind een infectie of ontsteking heeft kunnen inschakelen.

Medische aandoeningen

Als uw kind een operatie heeft ondergaan, de dokter gelasten een CRP test monitor wondgenezing en voor elke acute infecties die kunnen optreden na operatie, volgens Dayton Children's Medical Center. Als uw kind heeft verhoogde CRP niveaus enkele dagen na de operatie, kan de dokter vermoed een infectie en orde andere tests. De CRP test kan ook worden gebruikt ter beoordeling van uw kind voor medische aandoeningen zoals ontstekingsdarmziekte, tuberculose, longontsteking, lupus, reumatische koorts en kanker, volgens MedlinePlus.

Effectiviteit van de behandeling

De arts kan ook bestellen CRP tests om te bepalen als de voorgeschreven behandelingen voor infecties of ontstekingen, volgens Dayton Children's Medical Center werkt. Als de behandeling werkt, zal CRP niveaus dalen. Als de CRP niveaus stijgen blijven, zal de arts waarschijnlijk andere behandelingen voorschrijven. Als uw kind frequent infecties heeft is de CRP test nuttig in het bijhouden van infecties.

Beperkingen

Helaas is een CRP test niet specifiek genoeg is voor de diagnose van een bepaalde ziekte bij een kind. De test kan wijzen op de aanwezigheid van een infectie of ontsteking, maar de test toont niet de oorzaak en de locatie van de infectie of ontsteking. Als de CRP testresultaten van uw kind zijn positief, zal de arts waarschijnlijk bestelling verder testen voor de juiste diagnose en behandeling.

Procedure

Als u wilt dat deze test gedaan, zal een elastische band worden gewikkeld rond uw kind bovenarm te veroorzaken de arm aderen zwellen met bloed, MedlinePlus verklaart. Bloed zal worden getrokken uit een ader en verzameld in een spuit. De elastische band zal worden verwijderd, de arts zal druk uitoefenen op de site van de lekke band en later een bandage om te stoppen met bloeden te plaatsen. Het bloedmonster zal worden verwerkt in een lab. De CRP test is onwaarschijnlijk om te produceren negatieve bijwerkingen in uw kind. Minder belangrijke bijwerkingen van met bloed getrokken voor de test zijn pijn en roodheid op de injectieplaats en kneuzingen. Geen bijzondere voorbereiding is nodig voor deze test, dan heeft uw kind een korte-mouw shirt dragen.


gerelateerde artikelen