Pijn op de borst dat na het sporten verbetert

April 20

Pijn op de borst dat na het sporten verbetert

Pijn op de borst is algemeen erkend als een symptoom van de rode vlag, die kan worden veroorzaakt door iets van bloedstolsels tot infectie. Als u pijn op de borst tijdens de oefening die tijdens rust ervaart verbetert, moet u voor hart-en vaatziekten worden beoordeeld door uw arts om ernstige complicaties te vermijden.

Angina Pectoris

Pijn op de borst kan worden gerelateerd aan verminderde bloedtoevoer naar het hart, een aandoening bekend als angina pectoris. Wanneer uw hart niet genoeg zuurstof ter ondersteuning van zijn functie ontvangt, treedt een benauwdheid of pijn in de borst. Als deze symptomen aanwezig tijdens lichamelijke inspanning, maar daarna verbeteren, wordt de angina pectoris geclassificeerd als "stabiel." In deze gevallen kunnen de slagaders die bloed naar het hart leveren alleen ter ondersteuning van de eisen van de zuurstof van het hart in rust, als het is gewonnen tegen een normale prijs. Tijdens de oefening, echter toenemen eisen van de zuurstof van het hart naarmate de kracht en snelheid van contractie toename.

Coronaire hartziekten

Angina pectoris komt vaak voort uit atherosclerose, een proces waarbij de ophoping van plaque en vet binnen de muren van uw slagaders. Dientengevolge, deze schepen worden smal en belemmerd na verloop van tijd. Coronaire hartziekte treedt op als de slagaders die het hart leveren worden beïnvloed door atherosclerose; deze schepen zijn meestal niet zo veel bloed en zuurstof naar het hart voeren tijdens periodes van oefening. Atherosclerose is een complicatie van diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en roken.

Complicaties

Hoewel pijn op de borst tijdens de training een kleine overlast lijkt misschien, is een ernstige complicatie van verminderde zuurstoftoevoer naar het hart een hartinfarct of hartaanval. Voorkomende symptomen van infarct zijn een druk, of een drukkende pijn, in het midden van je borst gedurende enkele minuten. Pijn uitstraalt naar uw schouder, arm, rug of kaak is ook gezien tijdens hartaanvallen, evenals kortademigheid, zweten en misselijkheid. Als u om het even welk van deze symptomen tijdens het sporten ondervindt, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Toepassingen

Er zijn vele opties beschikbaar voor de behandeling van de oefening-veroorzaakte angina, variërend van eenvoudige veranderingen in levensstijl aan coronaire bypass chirurgie. Uw arts zal besluiten welke therapie voort te zetten op basis van de ernst van uw angina, wat kan worden vastgesteld met een procedure die bekend staat als Coronaire Angiografie. Bij milde angina, kan uw arts slechts aanbevelen gewichtsverlies, stoppen met roken, gezonde voeding en een veilige oefening plan ter voorkoming van symptomen en langzaam de vernauwing van de slagaders. Indien deze wijzigingen niet genoeg zijn, medicijnen, met inbegrip van aspirine, nitraten, statines en beta-blokkers, worden verlangd.


gerelateerde artikelen