Bijwerkingen van mannen die vrouwelijke Birth Control Pills

October 30

Bijwerkingen van mannen die vrouwelijke Birth Control Pills

Vrouwelijke geboortebeperking pillen zijn bedoeld om te voorkomen dat anticonceptie bij vrouwen. Ze zijn meestal een combinatie van synthetische vormen van beide soorten vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron. Hoewel zelden gebruikt, kunnen vrouwelijke hormonen door mannen voor een aantal medische aandoeningen zoals prostaat uitbreiding, zaadbalkanker en aromatase deficience worden genomen. Omdat orale anticonceptiva zijn niet bedoeld voor gebruik bij mannen, zijn bijwerkingen niet goed bestudeerde of gedocumenteerd; zij kunnen echter een aantal bijwerkingen veroorzaken bij mannen die vergelijkbaar zijn met die gezien met het gebruik van andere vrouwelijke hormonen.

Seksuele functioneren

Testosteron is verantwoordelijk voor de vorming en ontwikkeling van de mannelijke geslachtskenmerken. Wanneer hoge niveaus van vrouwelijke hormonen in geboortenbeperkingspillen aanwezig zijn tegen testosteron, zullen testosteron minder doeltreffend zijn. Mannen die nemen van vrouwelijke geboorte besturingselementen kunnen wijzigingen in de werking en de fysieke verschijning van hun geslachtsorganen optreden. Risico's kunnen omvatten verlaagd sperma telling, verminderde libido, erectiestoornissen en krimpen de grootte van de teelballen. Sommige mannen kunnen ook het ontwikkelen van borstweefsel, bekend als gynaecomastie, samen met de uitbreiding en de verdonkering van de tepels.

Fysieke verschijning

Testosteron is grotendeels verantwoordelijk voor de grotere groei van spierweefsel en botweefsel bij mannen. Met het gebruik van vrouwelijke geboortebeperking pillen, testosteron minder effectief zal zijn, en grote spier groepen zodanig als de benen, borst en arm spieren, in omvang kan afnemen. Bovendien, kunnen de botten ontwikkelen een soortgelijk aan osteoporose, steeds meer poreus en broze conditie. Dit kan verhogen de kans op botbreuk. Vet opslag kan ook worden beïnvloed, wat leidt tot een feminisering van de fysieke verschijning. Gezichts- en haar kan ook afname dikte en groei, hoewel mannelijk-patroonkaalheid enigszins kan verbeteren.

Psychische veranderingen

Testosteron wordt verondersteld een rol te spelen in de mannelijke assertiviteit en agressieve neigingen. Effectiviteit van testosteron wordt verlaagd door het nemen van vrouwelijke hormonen zoals geboortebeperking pillen, zullen mannen minder assertief. Sommige mannen kunnen ook verliezen interesse in seks en andere plezierige activiteiten terwijl het nemen van vrouwelijke geboortebeperking pillen, als gevolg van beide hormonale invloed, maar ook vanwege de depressie die kunnen ontwikkelen van eigenwaarde kwesties gerelateerd aan fysieke veranderingen. Opvliegers en andere symptomen zoals slapeloosheid en mistig denken, meestal ervaren door vrouwen, kunnen ook optreden.

Ziekterisico

De ontwikkeling van borstweefsel kan verhogen het risico van de ontwikkeling van mannelijke borstweefsel. Geboortenbeperkingspil gebruik kan ook het risico van de ontwikkeling van hormoon-gerelateerde bloedstolsels, met name bij degenen die roken verhogen. Mannen die nemen van vrouwelijke hormonen, met inbegrip van geboortebeperking pillen, kunnen ook het toenemen van de kans op het ontwikkelen van lever en galblaas ziekte. Er kan zijn, echter een daling van de kans op prostaat uitbreiding en kanker.


gerelateerde artikelen