Kenmerken van een narcistische persoon

September 12

Kenmerken van een narcistische persoon

Een gezond gevoel van ijdelheid betekent dat u het op prijs stellen als iemand herkent het harde werk dat u in uw optredens heb gestoken, je werk of je leven. Maar zodra die een verwachting--een gevoel dat je de aandacht van mensen verdient--u hebt overgestoken naar narcisme. Als u probeert om te bepalen of u hebt zelf narcistische, of als u probeert om erachter te komen als een vriend of een romantische partner is, worden verschillende eigenschappen kunnen dienen als algemene waarschuwingssignalen.

Lenen Me een oor, of niet

Narcistische mensen hebben de neiging om te schakelen van een doof oor naar de behoeften of wil van anderen, rapporten klinisch psycholoog Susan Heitler in een artikel voor YourTango. Soms, zullen ze gewoon negeren wat iemand zegt. Andere tijden, zij kunnen erkennen van de persoon zorgen maar kunnen onmiddellijk zeggen iets korting de geldigheid of de waarheid achter deze woorden. Ook narcisten vaak vragen over andere mensen niet vragen, maar zal in plaats daarvan voortdurend sturen van het gesprek naar zichzelf en hun eigen gedachten, twijfels of behoeften.

Slapen hier, daar en overal

Seksuele promiscuïteit is een belangrijke gedrags teken van veel narcisten, waarschuwt psycholoog Scott Barry Kaufman in zijn online kolom voor "Psychology Today" magazine. De redenen zijn vele. Bijvoorbeeld, het voldoet aan hun verlangen te worden gezocht. Het geeft hen ook mogelijkheden om uit te vinden als iemand anders is het beter dan de persoon die zij momenteel hebben, omdat voor hen, relaties alles over hun eigen behoeften en gratifications zijn herhaald. Dat is waarom veel narcisten zijn gevoelig voor het vreemdgaan als ze in een zogenaamd toegewijde verhouding.

Bel de verkeerstoren

Aangezien narcistische mensen alles over hen geloven, proberen ze te orkestreren van gebeurtenissen en het manipuleren van mensen zodat zij altijd hun zin krijgen in een situatie. Vaak betekent dat zelfs de geringste ding fout gaat, zoals iemand draaien van een uitnodiging voor een gebeurtenis, kan leiden tot extreme flareups van woede. Dergelijke situaties herinneren de narcist dat hij nog steeds afhankelijk van een ander iemands keuzes, die hem ongemakkelijk of gefrustreerd kunnen maken.

Hier, houd deze emoties

In hun kern zijn veel narcisten onzeker. In plaats van dit te accepteren en werkt door deze gevoelens, project narcistische mensen vaak die onzekerheden op andere mensen. Bijvoorbeeld, kan een narcist die voelt zich onzeker over haar prestaties voortdurend uw prestaties kleineren. Breng je naar beneden, dit verheft haar en maakt haar beter gevoel over zichzelf.

Spelen de schuld spel

In een narcistische iemands ogen is hij perfect. Dus, wanneer iets mis gaat, het is de schuld van iemand anders. Narcisten zijn gevoelig voor constante de schuld te geven, zelfs als ze de degenen die doen iets. Bijvoorbeeld, als hij boos is, zal een narcist zeggen dat u maakte hem boos in plaats van de verantwoordelijkheid voor zijn eigen emoties en gedachten.


gerelateerde artikelen