Voet chirurgie revalidatie en kinesitherapie

July 14

Voet chirurgie revalidatie en kinesitherapie

Je voet bestaat uit vele botten, ligamenten en pezen die het ondersteunen en tweevoetige verplaatsingen als wandelen en lopen. Chirurgie op elk aspect van je voet zal ernstig beperken uw vermogen om activiteiten te verrichten. Oefening en stretching is een belangrijk onderdeel van herstel. Afhankelijk van het type van chirurgie en uw tarief van herstel, zal uw arts u adviseren specifieke oefeningen om te helpen rehabiliteren van je voet.

Postsurgery informatie

Na de operatie moet u meestal ondersteuning te lopen; uw arts kan u krukken, een stok of een wandelaar geven. Uw voet kan ook bescherming behoeven. Hulpmiddelen als een bandage, splint, chirurgische schoen, gegoten of open sandaal worden aanbevolen om te houden van uw voet immobiel en ondersteunen. Postoperatieve oefening is een belangrijk onderdeel van je herstel. Het verhoogt de circulatie van bloed en vitale voedingsstoffen evenals voorkomt stijfheid en atrofie van het gewricht en ligamenten. Volg de instructies van uw arts en langzaam, begint die helpt verminderen uw risico voor reinjury en complicaties na de operatie.

ROM oefeningen

Bereik-van-motion oefeningen zijn een onderdeel van bijna elke revalidatieprogramma. Deze oefeningen zijn zacht, bewegen van uw gewrichten in een natuurlijke beweging die stijfheid vermindert en herstelt de kracht en flexibiliteit. ROM oefeningen worden aanbevolen na structurele operaties, zoals bunion chirurgie. Volgens Kaiser Permanente, worden ROM oefeningen vaak geïmplementeerd tijdens weken drie en vier van je herstel. U zult uw handen gebruiken om het manipuleren van het gewricht in het begin, aan te wijzen en buigen je teen ongeveer drie keer per dag. Bewegingen zonder hulp worden ook aanbevolen. Weken bestaan vijf en zes uit dezelfde oefeningen met verhoogde frequentie, maximaal zes keer per dag. U kunt ook weerstand met een band of handdoek.

Statische teen flexie

Verplaatsen van uw spieren tegen een vast object, zoals de verdieping kan verbeteren uw sterkte zachtjes. Statische teen flexie is een uitstekende manier om je voet na chirurgie of als u een stress fractuur. Met de goedkeuring van de arts, in een stoel zitten of staan met je voeten plat op de vloer. Druk op je tenen naar beneden in de vloer zonder krullen van je tenen. Houd drie seconden en herhaal tot 10 keer, afhankelijk van je uithoudingsvermogen.

Verspreiding van uw tenen

Een oefening om de ligamenten die zijn afgestemd op je tenen, vaak met het verspreiden van je tenen kan helpen voorkomen dat bepaalde voorwaarden van de voet. Als u van een operatie herstellende bent, kan deze oefening ook helpen bij het versnellen van uw herstel. Zitten of staan met je voeten plat op de vloer. Verspreiding die uw tenen uit zo ver als je zonder pijn drie seconden ingedrukt kunnen. Herhaal dit tot 10 keer.


gerelateerde artikelen