Is Running lagere bloeddruk?

August 14

Is Running lagere bloeddruk?

Recreatief hardlopen trekt mensen van alle maten en leeftijden. Het is overal populair, omdat lopers hoeft niet te worden super concurrerend of zelfs lopen in een snel tempo genieten van grote gezondheidsvoordelen. Slechts 30 tot 40 minuten van het runnen van de meeste dagen van de week kan helpen voorkomen of verminderen van hypertensie--een potentieel dodelijke aandoening waarbij abnormaal hoge bloeddruk schadelijk is voor bloedvaten en vitale organen.

Iedereen kan profiteren

Aerobe oefeningen zoals hardlopen, fietsen en zwemmen hebben een consistente, bewezen effect op het verlagen van de bloeddruk. Volgens een rapport gepubliceerd in November 2013 in "Omloop", mannen en vrouwen op alle niveaus van de bloeddruk profiteren van regelmatige aërobe activiteit, inclusief mensen met hypertensie. Deze hetzelfde rapport suggereert dat verlaging van de bloeddruk zijn geassocieerd met matige tot krachtige aërobe lichaamsbeweging van ten minste 12 weken duur, gemiddeld, waarbij 3 tot 4 sessies per week, gemiddeld 40 minuten per sessie duren.

What Goes Up, daalt terug

Tijdens aërobe trainingen als hardlopen kan hogere eisen op het hart en de bloedsomloop bloeddruk niveaus tijdelijk oploopt. Oefening-geïnduceerde waterstand in bloeddruk zijn niet een bron van zorg voor vele gezonde individuen. Extreme waterstand in bloeddruk tijdens de training kunnen echter een rode vlag. Volgens een studie gepubliceerd in maart 2002 in "Hypertensie", een overdreven bloeddruk-reactie op hartslag tijdens de training kan het voorspellen van toekomstige hypertensie. Als u hypertensie hebt of denkt dat je in gevaar bent, moet u uw arts raadplegen. Sluit medische begeleiding en goede bloeddruk medicijnen help die veel mensen met hypertensie veilig aan te aan een nieuwe lopende routine passen.


gerelateerde artikelen