How to Cook dode krab

June 29

How to Cook dode krab

Krab is een schaaldieren delicatesse die hoeft niet veel moeite voor te bereiden en wordt meestal geserveerd vlakte of met eenvoudige dressings, zoals citroen, gesmolten boter of cocktailsaus. Bereid krab is hoog in eiwit en laag in calorieën en vet. Krab is matig hoog gehalte aan cholesterol en natrium. Omdat krabben een korte houdbaarheid hebben, koken live krabben in plaats van het kopen van dode krabben. Koop dode krabben van gerenommeerde vishandelaren om mogelijke besmetting te voorkomen. Dode krabben moeten worden bevroren of gekoeld en gegeten binnen 24 uur.

Stap 1

Breng een grote pot water aan een rollende kook. Je kunt vers zeewater om te krabben in koken, of zout het water zelf als u van zoet water gebruikmaakt koken. Het zout in zeewater voegt extra smaak aan de krab.

Stap 2

Pick-up een dode krab met de Tang en leg deze in het kokende water.

Stap 3

Cover van de pot met een deksel en kook de krab voor 15 tot 20 minuten, of totdat de shell verandert van blauw naar helder rood. Als u niet zeker weet of de krab is gekookt, een van de schelpen open barsten en kijken naar het vlees binnen. Het vlees moet wit en ondoorzichtig. Als u een bevroren koken, voorgekookt krab, koken voor slechts vijf minuten.

Stap 4

Verwijder de krab uit het kokende water met behulp van Tang, en duik de krab in een kom met ijs water om te stoppen met het vlees vanaf om het even welk verder koken. Krab is meestal koud geserveerd, maar je kunt de krab warm eten als u wenst.

Waarschuwingen

  • Consumptie van rauw of onvoldoende verhit schelpdieren kan ertoe leiden dat u een voedsel overgedragen ziekte ontwikkelen. Zorg altijd ervoor dat uw schelpdieren heeft bereikt een inwendige temperatuur van 145 graden Fahrenheit.

Tips

  • Serveer krab met partjes citroen, cocktail saus, mayonaise of gesmolten boter. Mayonaise en gesmolten boter zal extra vet en calorieën toevoegen aan de maaltijd.

Wat die u nodig hebt

  • Grote pot
  • Zout
  • Tang

gerelateerde artikelen