Elektrolyt onbalans en symptomen van hypertensie

September 6

Elektrolyt onbalans en symptomen van hypertensie

Essentiële mineralen, de niet-biologische stoffen uw lichaam nodig, steun normale lichaamsfuncties en sommigen van hen werken als elektrolyten. Deze essentiële mineralen, elementen, een afkorting bezitten een positieve lading, genaamd een catie, of een negatieve lading, bekend als een anion. Je lichaam niet alleen heeft elk element nodig, maar ook ze blijven evenwichtige zodat het aantal positieve deeltjes gelijk aan het aantal negatieve deeltjes. Een elektrolyt onbalans is van invloed op je lichaam en kan leiden tot levensbedreigende cardiovasculaire aandoeningen met inbegrip van hypertensie.

Elektrolyt functie

De belangrijkste elektrolyten bevatten calcium, kalium, natrium, magnesium, fosfor en chloor. De term "elektrolyt" beschrijft een element dat elektrische impulsen tussen zenuwen, spieren en organen draagt. Elektrolyten evenwicht ook de hoeveelheid vloeistof binnen cellen en omringende cellen door het hele lichaam. Deze functies geven elektrolyten een vitale rol in de spiercontractie en hartfunctie. Hart spiercellen, is afhankelijk van een evenwicht tussen calcium en magnesium te houden ritmisch gewonnen. Natrium en kalium moeten evenwicht te handhaven uw volume van het bloed, die uw bloeddruk gezond houdt blijven.

Oorzaak van onbalans

Vele factoren beïnvloeden uw niveau elektrolyt en kunnen leiden tot een gebrek aan evenwicht van de elektrolyt. De meest voorkomende oorzaak van een elektrolyt onbalans is een verlies van vocht door de diarree, braken of overmatig zweten. Wanneer uw lichaam gedehydrateerde wordt, beïnvloedt het niveau van de elektrolyten, wat leidt tot een onbalans. Uw nieren spelen een belangrijke rol in het evenwicht van de elektrolyt door het verwijderen van overtollige vocht en mineralen uit je lichaam. Een verlies van de nierfunctie, zoals tijdens de chronische nierziekten, remt deze functie en kan leiden tot een gebrek aan evenwicht van de elektrolyt. Een elektrolyt onbalans kan invloed hebben op hartritme en de bloeddruk en kan leiden tot hypertensie.

Hypertensie

Hypertensie beschrijft een medische aandoening gekenmerkt door consistente hoge bloeddruk. Bloeddruk, de maatregel van de kracht van bloed tegen de wanden van de bloedvaten, kunt u controleren van de gezondheid van uw hart en vaatstelsel. Artsen diagnose van hypertensie bij patiënten met een systolische bloeddruk van 140 mm Hg of hoger of een diastolische bloeddruk van 90 mm Hg of groter. Zoals bloeddruk toeneemt, het veroorzaakt schade aan de wanden van de slagaders, kan cholesterol tot opbouw in plaque en voegt stam naar het hart.

Symptomen

Niet alle patiënten met hypertensie ervaring tekenen of symptomen, dat is waarom hypertensie staat bekend als de stille moordenaar. Sommige patiënten ervaren doffe hoofdpijn, duizeligheid en neusbloedingen. Voorwaarden van elektrolyt onbalans kunnen leiden tot soortgelijke symptomen. Uitdroging veroorzaakt hoofdpijn, duizeligheid, droge mond en extreme dorst. Hypercalciëmie, een elektrolyt onbalans van teveel calcium in het bloed, veroorzaakt zwakte, vermoeidheid en verwardheid. Hyperkaliëmie, te veel kalium en hypokalemie, te weinig kalium, beide veroorzaken zwakte, vermoeidheid en hart aritmie.


gerelateerde artikelen