Ampicilline bijwerkingen

November 7

Ampicilline bijwerkingen

Ampicilline is een breedspectrum antibioticum, wat betekent dat het richt zich op een breed scala van bacteriƫle infecties. Een arts kan het voorschrijven voor gemeenschappelijke kwalen, zoals luchtweginfecties of infecties van de urinewegen, of voor meer ernstige ziekten zoals meningitis. Terwijl ampicilline is het meest effectief wanneer gegeven door injectie, komt het ook in mondelinge tabletvorm, waardoor bepaalde gastro-intestinale bijwerkingen waarschijnlijker. Deel van de groep van penicilline van antibiotica, ampicilline draagt ook een klein risico op ernstige anafylactische shock.

Gastro-intestinale

Mondelinge vormen van ampicilline veroorzaken vaak gastro-intestinale bijwerkingen, zoals misselijkheid, braken en diarree.

Uitslag

Een andere veelvoorkomende bijwerking van ampicilline is een uitslag. Deze uitslag treedt op voornamelijk bij mensen met keelpijn veroorzaakt door klierkoorts. Deze uitslag is niet gerelateerd aan klassieke penicilline Allergie en heeft een maculopapular uitstraling, wat betekent dat de uitslag rode gebieden met kleine verhoogde hobbels heeft.

Zwangerschap en borstvoeding

Ampicilline is niet bekend of er medische problemen veroorzaken tijdens de zwangerschap, hoewel kleine hoeveelheden van de drug de moedermelk in zogende vrouwen kunnen invoeren. Uw arts kan ervoor kiezen om het gebruik van een alternatieve medicatie bent u borstvoeding.

Waarschuwingen

Penicilline gebruik draagt een klein risico op ernstige anafylactische allergische reactie. Symptomen van anafylaxie zijn moeite met ademhalen of gezichtsbehandeling zwelling, en het vereist onmiddellijke noodhulp medische aandacht. Ampicilline injecties zijn meer kans op allergische reacties dan orale vormen veroorzaken. Bij zeldzame gelegenheden, mondelinge ampicilline kan leiden tot ontsteking van het spijsverteringskanaal of een ernstige aandoening, de zogenaamde pseudomembraneuze colitis. Als u bloed in uw ontlasting Zie of een waterige diarree ervaren, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. Deze bijwerking treedt op tot een paar maanden nadat je hebt gestopt met behulp van de geneeskunde.


gerelateerde artikelen