Gevaarlijke bijwerkingen van Ritalin & Adderall

September 26

Gevaarlijke bijwerkingen van Ritalin & Adderall

Ritalin en Adderall, algemeen bekend als methylfenidaat en amfetamine, zijn respectievelijk, gewoonlijk voorgeschreven voor de behandeling van symptomen van attention deficit hyperactivity disorder of ADHD. Wanneer gebruikt zoals voorgeschreven onder juiste medisch toezicht, hebben Ritalin en Adderall bijwerkingen beperkt. Sommige bijwerkingen van deze drugs, echter kunnen gevaarlijk zijn en voor het begin van de behandeling door een arts moet worden gedetailleerd.

Verslaving en misbruik

Verslaving is een gevaarlijk neveneffect van het gebruik van Ritalin en Adderall, volgens de National Institute on Drug Abuse. Stimulerende middelen, zoals Adderall en andere amfetaminen, kunnen leiden tot van abnormaal hoge niveaus van hersenen dopamine niveaus en leiden tot chemische afhankelijkheid. Verslaving is vooral gebruikelijk onder wie Adderall zonder een voorschrift en zonder juiste medisch toezicht neemt. De euforische effecten van Adderall predisponeren deze drug te misbruiken. Personen die gevoelig voor verslaving moeten dergelijke kwesties bespreken met een arts alvorens stimulerende middelen zoals Ritalin en Adderall.

Plotselinge dood

Adderall is een aantal bijwerkingen op het hart, die leiden tot verhoogde hartslag in ongeveer 6 procent van de mensen nemen van Adderall, volgens Drugs.com. Adderall veroorzaakt ook hartkloppingen en een verhoogde bloeddruk in sommige patiënten. In zeldzame gevallen, deze hart-gerelateerde bijwerkingen van Adderall kan leiden tot hartaanval, beroerte en plotselinge dood. Soortgelijke bijwerkingen zijn mogelijk, hoewel aanzienlijk meer zeldzaam met Ritalin. MayoClinic.com adviseert particulieren ervaren snelle hart beat, pijn op de borst of onregelmatige hartslag zoek onmiddellijk medische hulp.

Anorexia

Zowel Adderall en Ritalin is bekend dat anorexia veroorzaken bij sommige patiënten. Adderall is een aantal anorexia-geassocieerde bijwerkingen zoals verlies van eetlust, misselijkheid, veranderingen in perceptie van smaak en diarree. Drugs.com legt uit dat Ritalin ook leiden symptomen van misselijkheid en anorexie tot kan; dergelijke effecten zijn echter meer gemeen met Adderall, tot 30 procent van de mensen die het beïnvloeden.

Urine landstreekbesmetting

MayoClinic.com vindt u een aantal potentieel gevaarlijke urine-gerelateerde complicaties van Adderall. Deze bijwerkingen omvatten blaas pijn, vaak moeten plassen, bloedige of bewolkt urine en buikpijn. Deze symptomen kunnen wijzen op de aanwezigheid van een nier- of urinewegen infectie. Drugs.com meldt dat omhoog tot 5 procent van Adderall gebruikers de urine landstreekbesmettingen ontwikkelen zullen terwijl het nemen van Adderall. Nier-infecties van de urinewegen en zijn zeer ernstig en moeten met spoed worden behandeld. Pijnlijke urine-gerelateerde symptomen ervaren terwijl het nemen van Adderall personen moeten contact opnemen met hun arts.

Psychose

Het nationale Instituut van druggebruik waarschuwt dat langdurig gebruik van stimulerende middelen zoals Ritalin en Adderall tot symptomen van psychose en delirium leiden kan. Dergelijke bijwerkingen zich manifesteren als paranoia, depressie, gevoelens van nutteloosheid en vijandigheid.


gerelateerde artikelen