Atkins en diabetische ketose

July 29

Atkins en diabetische ketose

Het Atkins-dieet is werd voor het eerst geïntroduceerd door Dr. Robert C. Atkins in de jaren 1970 en een populaire low-carb aanpak om gewicht te verliezen tijdens de laatste decennia. Deze low-carb dieet is zwaar bekritiseerd door de jaren heen omdat het bevordert precies het tegenovergestelde van de traditionele aanpak vetarm, caloriearm, die is routinematig aanbevolen aan mensen die willen afvallen. Sommige critici van het Atkins-dieet beweren dat deze low-carb manier van eten gevaarlijk voor diabetici vanwege het ketogeen karakter zijn kan. Helaas, veel mensen krijgen verward tussen de betekenis van ketose en ketoacidose.

Atkins dieet

Het Atkins-dieet wordt nu gepromoot als een goed uitgangspunt niet alleen verliezen lichaamsvet, maar ook controle diabetes en chronische ziekten zoals hartproblemen voorkomen. De eerste fase, genaamd inductie, suggereert het beperken van uw dagelijkse koolhydraten inname tot 20 gram of minder per dag. Koolhydraten zijn geleidelijk terug in uw dieet tijdens de tweede, derde en vierde fase van het dieet, afhankelijk van uw individuele tolerantie, maar blijven onder de 75 tot 100 g per dag voor de meeste mensen. Ter vergelijking: de standaard Amerikaanse dieet bevat ten minste drie tot vier keer deze hoeveelheid met gemiddeld 300 g koolhydraten per dag verbruikt.

Ketose Vs. ketoacidose

Als u een dieet dat uw dagelijkse koolhydraatconsumptie onder 50 g per dag beperkt volgen, bevordert het ketose. Ketose betekent gewoon dat je lichaam meestal maakt gebruik van fat en ketonen, die correspondeert met een bijproduct van de vetverbranding, als de belangrijkste bron van energie in plaats van met behulp van suiker afgeleid van koolhydraten. Ketose is niet gevaarlijk en kan je lichaam om betere controle uw bloedsuikerspiegel en diabetes, terwijl het verliezen van gewicht, als u wilt. Ketoacidose, aan de andere kant, alleen gebeurt in diabetici behandeld met insuline injectie wanneer hun bloedsuikerspiegel krijgt volledig uit de hand. Een diabetische in ketoacidose heeft keton bloedspiegels meer dan 10 keer hoger de niveaus gezien in ketose. Ketoacidose is een ernstige aandoening die onmiddellijke medische aandacht vereist.

Atkins dieet en Diabetes

Het Atkinsdieet is een ketogeen dieet, vooral tijdens de eerste fasen, en kan helpen verbeteren van uw diabetes controle terwijl het voorkomen van ketoacidose. In een studie gedaan met overgewicht type 2 diabetici, na de inductie fase van het Atkinsdieet voor 24 weken resulteerde in grotere verbeteringen in hun bloedsuikerspiegel en cholesterol bloedspiegels t.o.v. de diabetici na een laag vetgehalte, laag-glycemische dieet, zoals gepubliceerd in December 2008 de kwestie van "Nutrition & Metabolism." Daarnaast konden meer dan 95 procent van de type 2 diabetici na het ketogeen dieet Atkins-stijl verminderen of stoppen met hun medicijnen voor diabetes. Geen van de onderwerpen ketoacidose ervaren door hun koolhydraten inname aanzienlijk te beperken.

Speciale overwegingen

Ketoacidose is een ernstige, levensbedreigende aandoening, maar hoewel het Atkinsdieet leiden ketose in diabetische en niet-diabetische tot kan, het is niet waarschijnlijk voor het opwekken van ketoacidose. Vóór de aanneming van een nieuwe dieet en ernstig uw carb-inname te beperken, moet u uw arts om ervoor te zorgen dat uw behandelplan volstaat voor het beheren van uw bloedsuikerspiegel raadplegen. Als u diabetes hebt, vooral als je medicijnen nemen of injecteren van insuline, moet u worden gevolgd door uw arts tijdens de overgang naar een low-carb Atkinsdieet omdat aanpassingen voorkomen van hypoglykemie als uw bloed-suiker niveaus met uw nieuwe manier moeten zullen van eten verbeteren zal.


gerelateerde artikelen