Welke delen van de hersenen worden gestimuleerd door muziek?

July 6

Welke delen van de hersenen worden gestimuleerd door muziek?

Mapping van de mentale activiteit van de hersenen blijkt dat muziek delen van dit orgel stimuleert, net zoals voedsel, drugs en sex doen, blijkt een verslag in het tijdschrift "Canadese Geographic". Het is duidelijk dat muziek kan invloed hebben op emoties en stemming in de overgrote meerderheid van individuen. Verschillende gebieden van de hersenen worden geactiveerd bij het luisteren naar muziek, en nog meer gebieden worden gestimuleerd en participeren in het afspelen van muziek.

Auditieve Cortex

De auditieve cortex behoort hoofdzakelijk tot de temporale kwab aan elke kant van de hersenen, iets boven de oren. De hersencellen in dit gebied worden georganiseerd door de frequenties van het geluid, met een aantal reageren op de hoge frequenties en anderen te laag zijn. De auditieve cortex analyseert de informatie van de muziek zoals het volume, toonhoogte, snelheid, melodie en ritme, volgens de "Canadese Geographic" tijdschrift en onderzoek van de ziekte van Alzheimer.

Cerebrum

De frontale gyrus is gelegen in de hersenen, die het grootste deel van de hersenen en gelegen aan de boven- en voorkant van het hoofd. De inferieur frontale gyrus wordt geassocieerd met herinnerend aan herinneringen om te onthouden muziek teksten en geluiden wanneer ze worden gehoord of gezongen. Een ander gebied in de hersenen genaamd de dorsolateral frontale cortex wordt gestimuleerd bij het horen van de muziek te houden van het lied in het werkgeheugen en beelden die gekoppeld aan de geluiden zijn en visualiseren van de muziek bij het afspelen van het, volgens de National Institute of Neurological Disorders en beroerte. De motorschors is ook een gebied van de hersenen. Het helpt om te controleren van de bewegingen van het lichaam zoals bij het afspelen van een muziekinstrument, door de verwerking van visuele en geluid signalen.

Cerebellum

Het cerebellum is gelegen aan de achterkant van het hoofd, onder de grote hersenen. Het National Institute of Neurological Disorders- en lijnkenmerken verklaart dat dit orgel is de tweede grootste in de hersenen en is een vitale controlecentrum voor reflex acties, evenwicht, ritme en coördinatie van de skeletspieren beweging. Het cerebellum helpt bij het creëren glad, stromen en geïntegreerd bewegingen wanneer horen of het afspelen van muziek. Het werkt in harmonie met andere delen van de hersenen ritmische beweging in het lichaam te beïnvloeden tijdens het verplaatsen in reactie op de muziek. Het cerebellum kunt een performer om naar het lichaam in overeenstemming met lezen of het visualiseren van de muziek bij het afspelen van een muziekinstrument, zoals beschreven door het centrum voor Neuroskills.

Limbisch systeem

Het limbisch systeem is samengesteld uit verschillende koppelingssysteem delen die lag diep in de hersenen. Alzheimer & rsquo; s ziekteonderzoek wijst erop dat dit deel van de hersenen reageert emotioneel op muziek, waardoor de luisteraar koude rillingen, vreugde, verdriet, opwinding, plezier en andere gevoelens. Het universiteitsziekenhuis Newark merkt op dat de ventrale tegmental gebied van het limbisch systeem de structuur die wordt voornamelijk gestimuleerd door muziek, is net zoals het door het eten, seks en drugs. De amygdala van het limbisch systeem is het gebied meestal gekoppeld aan negatieve emoties zoals angst en wordt normaal geremd bij het luisteren naar muziek.


gerelateerde artikelen