Pijn in het bovenste linker borst tijdens de training & wanneer liggen

February 20

Pijn in het bovenste linker borst tijdens de training & wanneer liggen

Pijn op de borst in je linker borst tijdens oefening en liggen kan optreden om verschillende redenen, met inbegrip van coronaire hartziekte en hoge bloeddruk. Pijn op de borst met cardiale of hart-gerelateerde leidt werking, tot symptomen zoals krapte op je borst en verpletterende pijn. Pijn in je borst helemaal linksboven dat van niet-hart-gerelateerde oorzaken optreedt kan symptomen zoals maagzuur produceren. Als u pijn op de borst ervaart, Raadpleeg uw arts onmiddellijk.

Hart-gerelateerde oorzaken

Pijn op de borst dat in elk gebied van uw borst, optreedt wanneer u oefenen of liggen, kan het gevolg zijn van verschillende potentieel gevaarlijke hartaandoeningen, zoals een acuut hartinfarct, een ontsteking van de WRA rond uw hart en een ontsteking van het hart zelf. Tevens kunnen produceren cardiomyopathie en hartfalen, pijn op de borst. Angina pectoris, de medische term voor pijn op de borst en een coronaire spasmen kunnen resulteren in pijn die optreedt wanneer u specifieke acties uitvoeren zoals uitoefening en liggen.

Angina pectoris en coronaire spasmen

Angina pectoris die van de opbouw van cholesterol-bevattende optreedt plaques in uw kransslagaders--bekend als coronaire hartziekte--pijn op de borst kunnen produceren tijdens de training; Overwegende dat een coronaire spasmen leiden tot pijn op de borst, kan terwijl je liggen of rusten. Vernauwde, verstopte kransslagaders, die bloed naar je hart voeren, kan pijn op de borst iets naar links van uw borst been produceren. Stabiele of voorspelbare angina, meestal optreedt met fysieke activiteit, vaak duurt een tot 15 minuten en verbetert wanneer oefening vertraagt of, volgens Medline Plus stopt. Unstable angina, echter, produceert onvoorspelbaar, progressieve borstpijn. De resultaten van een coronaire spasmen wanneer uw spasmen van de kransslagaders en tijdelijk verlagen de bloedtoevoer naar je hart. Coronaire spasmen vaak gebeuren terwijl liggen en lijkt in combinatie met coronaire hartziekte.

Niet-cardiale-gerelateerde oorzaken

Pijn op de borst kan het gevolg zijn van brandend maagzuur, hoge bloeddruk en andere niet-cardiale bijbehorende voorwaarden. Zuurbranden, een brandend gevoel geproduceerd door maagzuur in uw slokdarm, treedt vaak op na het nuttigen van een zware maaltijd of bij liggen. Pijn kan beginnen in je onderbuik, verspreid naar uw halsgebied en laatst van een paar momenten om een paar uur, volgens de Mayo Clinic. Volgens de cardioloog Howard H. Wayne is de meest voorkomende oorzaak van pijn op de borst hoge bloeddruk--die tijdens perioden van extreme activiteit of stress stijgt. Andere mogelijke oorzaken van pijn in de linker borst gebied omvatten stolsels in uw longen, galstenen, chronische pijnsyndromen, zoals fibromyalgie, gewonde ribben en beknelde zenuwen.

Overwegingen

Pijn in je borst helemaal linksboven die optreedt tijdens het sporten of wanneer liggen kan duiden op ernstige hartproblemen of andere potentieel gevaarlijke omstandigheden. Volgens MedlinePlus moet u onmiddellijk een arts raadplegen als u ondervindt plotselinge, verpletterende, knijpen en aanscherping van de druk in uw borst of pijn die naar uw kaak, linkerarm of schouderbladen uitstraalt. Pijn op de borst vergezeld van een kortademigheid, misselijkheid, duizeligheid, zweten en een snelle hartslag garandeert ook onmiddellijk een arts raadplegen. Bovendien, Raadpleeg uw arts als uw pijn op de borst intensiveert, na eenvoudige inspanning optreedt of langer dan gebruikelijk duurt.


gerelateerde artikelen