De No Tyramine dieet

July 22

De No Tyramine dieet

U kan het volgen van een low-tyramine of neen-tryptamines dieet als je met monoamine-oxidase remmers of MAO-remmers of andere wandelprogramma. Tyramine is een stof die is gevonden in bepaalde voedingsmiddelen, zoals vlees en kaas. Voordat u begint met een neen-tryptamines dieet, praat met uw arts over het ontwikkelen van een gezonde voeding-regime.

Functie

Tyramine is een aminozuur dat natuurlijk in eiwitrijk of gefermenteerde voedingsmiddelen gevonden wordt, zegt de Mayo Clinic. Tyramine handelt om te normaliseren van uw bloeddruk, maar het kan interfereren met bepaalde medicijnen en veterinairrechtelijke voorschriften. Als gevolg van deze actie, verbruiken grote hoeveelheden tyramine-bevattende voedingsmiddelen tijdens de inname van bepaalde medicijnen, zoals MAO-remmers, kunnen leiden tot hoge bloeddruk, evenals hoofdpijn en onregelmatige hartslag, verklaart de Universiteit van Pittsburgh Medical Center.

Gebruik

Een lage-tyramine of neen-tryptamines dieet kan in aanmerking komen voor mensen die nemen Mao antidepressiva drugs, bepaalde antibiotica en medicijnen voor de behandeling van de ziekte van Parkinson, zegt de Universiteit van Pittsburgh Medical Center. Neemt u dit soort medicijnen of de verdovende middelen Demerol voor pijn, consumeren van tyramine kan kunnen leiden tot een hartaanval of beroerte. Hebt u chronische migraine hoofdpijn, tyramine kan leiden tot een migraine aanval zo goed, neemt nota van de Universiteit van Maryland Medical Center, of UMMC.

Voedsel om te vermijden

Een neen-tryptamines dieet elimineert levensmiddelen met het amino zuur, die omvatten leeftijd kazen en wijnen, vijgen, kip levers en gerookte vis, zegt UMMC. Het dieet is ook beperkt of uitgesloten zuurdesem brood, gefermenteerde olijven en augurken en zuurkool, alsmede Italiaans brood en fava beans, notities het medische centrum van de Universiteit van Pittsburgh. Elimineren uit uw dieet Chinese erwt peulen, de leeftijd van de bananen, en bier en andere alcoholische dranken. Vermijd ook gerookt, gedroogd, gefermenteerde of verwerkte vleeswaren, sojaproducten en vis, evenals vegemite en marmite spreads. Als eiwit-bevattende voedingsmiddelen leeftijd of fermenteren, de tryptamines inhoud toeneemt, zegt de Mayo Clinic. Avocado's, chocolade, biergist, bouillon, sojasaus en mononatriumglutamaat of MSG, bevatten ook tyramine.

Veilig voedsel

Afgezien van zuurdesem en Italiaans brood, zegt dat u kunt eten meeste broden gebakken goederen, alsmede ander zetmeel zoals rijst en pasta, de Universiteit van Pittsburgh Medical Center. U kunt ook eten vers, bevroren of ingeblikt fruit en groenten en zuivelproducten die niet zijn ouder of gefermenteerd. Noten, eieren, peulvruchten en verse en diepgevroren vlees, vis en gevogelte bevatten ook geen of lage hoeveelheden tyramine. Vraag uw arts of een geregistreerde diëtist voor een volledige lijst van voedingsmiddelen en dranken die bevatten geen tyramine, de Mayo Clinic adviseert.

Waarschuwingen

Een neen-tryptamines dieet volgen alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Als uw arts adviseert een neen-tryptamines dieet omdat u het nemen van MAO-remmers, moet u over het algemeen blijven op het dieet voor ongeveer een maand nadat u bent gestopt met het nemen van de medicijnen, neemt nota van de Universiteit van Pittsburgh Medical Center. Houd er rekening mee dat veel voedingsmiddelen bewerkte kan verschillende niveaus van tyramine als gevolg van bepaalde preparatietechnieken bevatten, waarschuwt de Mayo Clinic. Een neen-tryptamines dieet bespreken met uw huisarts of diëtist voordat wijzigen wat voedsel dat je eet.


gerelateerde artikelen