Nadelen van drinken Gatorade

July 31

Nadelen van drinken Gatorade

Gatorade is een sportdrank die beweert te profiteren van de atletische prestaties en de drank van de bevordering van de professionele atleten. Terwijl Gatorade voordelen in bepaalde omstandigheden bieden kan, zoals het uithoudingsvermogen activiteiten, tanken Gatorade is niet een optimale sport drank en schadelijk voor uw gezondheid in sommige opzichten kan bewijzen. De rest van uw dieet zal ook een effect hebben op of Gatorade geschikt voor je niet is.

Erosie en tandbederf

De Gatorade hoog suikergehalte kan het schadelijk zijn voor uw algehele gezondheid maken. Elke 20 ounce fles van Gatorade bevat 34 gram suiker, dat bijna 2,5 maal het bedrag in een portie 1/2 kop ijs is. Daarnaast bevat de Gatorade citroenzuur. Volgens de American Dental Association, kunnen zowel suiker en citroenzuur bevorderen tandbederf en erosie van uw tanden.

Verminderde testosteron

Hoewel Gatorade is voorgenomen om sportieve prestaties te verbeteren, kunnen sommige functies van de drank eigenlijk contraproductief voor atleten. Een factor is het hoge suikergehalte; een studie uitgevoerd aan het Massachusetts General Hospital gevonden dat het consumeren van een grote dosis suiker testosteron productie verminderd. Volgens onderzoek gepubliceerd in het juni 2009 editie van het "dagboek van klinische endocrinologie en metabolisme," hogere testosteron niveaus verbeterde uithoudingsvermogen, spiermassa en kracht, in een groep met oudere mannen, dus het is mogelijk dat uw testosteron productie door middel van overconsumptie van suiker verminderen zou worden belemmerd uw atletisch vermogen.

Maagklachten

Hoewel koolhydraten kunnen nuttig zijn voor de bevordering van energie, kunnen bepaalde bestandstypen, zoals suiker, nadelig zijn. Consumeren te veel suiker tijdens of vóór uitoefening kan resulteren in een maagklachten, die uw prestaties kan belemmeren.

Vermoeidheid

Sportieve activiteit kan vermoeiend, en drinken een drankje suiker beladen zoals Gatorade kan eigenlijk maak je meer voelen moe. Dit is omdat suiker veroorzaakt een aanvankelijke toename bloedsuikerspiegel die wordt gevolgd door een drastische vermindering, die kan je je vermoeid voelt. Complexe koolhydraten, gevonden in volkoren producten en bepaalde voeding bars en dranken, zijn beter omdat ze duurzame energie leveren en geen grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaken.

Beheer van het gewicht

Drinken Gatorade kan afbreuk doen aan de mogelijkheid tot het beheren van uw gewicht, aangezien het calorie dicht, met 130 per 12 ounce portie. Daarnaast bevat Gatorade geen vezels, die kan helpen onderdrukken van eetlust. Gatorade heeft ook een hoge glycemische index rating, het bevat suikers, maar geen eiwit of vet. Volgens een studie van de juni 2011-editie van "Journal of Nutrition", het consumeren van hoog-glycemische levensmiddelen kan beschadigen uw gewichtsverlies inspanningen. Bovendien, kan het feit dat Gatorade een vloeistof is ook schadelijk zijn, zoals calorierijke vloeistoffen minder vulling dan vast voedsel zijn.


gerelateerde artikelen