De gevolgen van fibromyalgie voor ogen

August 19

De gevolgen van fibromyalgie voor ogen

Fibromyalgie is een syndroom dat veroorzaakt chronische lichamelijke en geestelijke problemen zoals pijn, vermoeidheid en psychische nood. Volgens de nationale vereniging voor fibromyalgie zijn symptomen ook slaapstoornissen, hoofdpijn, huid gevoeligheden, droge ogen, duizeligheid, verminderde coördinatie en visie problemen. De gevolgen van fibromyalgie voor de ogen van invloed zijn vaardigheden voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals het rijden, vooral 's nachts, en gedetailleerde werk zoals naaien, omdat de aandoening leiden dubbele of wazig beeld tot kan.

Droge ogen

Symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig. According Fibromyalgia-symptoms.org, fibromyalgia dries the mucous membranes of the nose and mouth as well as eyes. Deze aandoening--genaamd "sicca"--kan maken het uiterst ongemakkelijk om te dragen van contactlenzen. De auteurs op de website einde vermoeidheid verslag die traan productie kunnen worden verlaagd in ongeveer 90 procent van de patiënten met de wanorde en kunnen worden verergerd door voedingstekorten en vele medicijnen.

Lichtgevoeligheid

Fibromyalgie veroorzaakt lichtgevoeligheid en sommige patiënten met fibromyalgie donkere bril moeten dragen wanneer ze gaan buiten. Dit kan worden gerelateerd aan hoe het deel van de hersenen genaamd de hypothalamus op licht reageert. Daarnaast kunnen patiënten met fibromyalgie ook gevoelig voor de licht geproduceerd door een televisie, tl-licht en koplampen van tegemoetkomende auto's.

Oog pijn

Volgens de nationale vereniging voor fibromyalgie, pijn is een chronische en wijdverbreide symptoom van het syndroom — en dat omvat oog pijn. Pijn kan worden verergerd door vermoeidheid, gebrek aan slaap, angst en stress. Fibromyalgie beïnvloedt de oogbeschadigingen en/of spieren en kan leiden tot afwijking van de ogen die tot dubbel of wazig beeld bijdragen kan.


gerelateerde artikelen