Scoresysteem van basketbal

July 25

Scoresysteem van basketbal

Een mand scoorde kunt tellen als een, twee of drie punten, afhankelijk van uw locatie schieten. Een vrije worp blijft de enige manier om de score buiten spel spelen, zoals het zich na een fluitje voordoet. Basketbal regels bepalen wanneer u een niet-betwiste vrije worp één punt waard hebt. De afmetingen van het basketbalveld bepalen waar een schot moet komen voor het te tellen als de drie punten.

Hoe te scoren

Om te scoren een mand in basketbal, moet de bal de hoepel van bovenaf passeren. Het schot moet komen uit ergens op het speelveld. Indien de bal niet volledig door de mand overgedragen, worden geen punten geteld.

Vrije worp

Elke vrije worp gemaakt telt als één punt. De vrije - worp lijn is gelegen op 15 voet van het bord in het midden van de vloer. U ontvangt een vrije worp, moet de tegenstander begaan van een overtreding op je als je schieten of meer dan vijf persoonlijke fouten begaan in de loop van één kwartaal. Als u zijn vervuild als u een mand tijdens het spel zinken, ontvangt u een bonus vrije worp. Als je het schot mist, krijgt u twee of drie vrije worpen, afhankelijk van de locatie waar het schot vandaan komt.

Twee-punt Shot

Elke mand van een schot genomen uit binnen de drie-punt-lijn tijdens het spel telt voor twee punten. De regel van drie-punt is gelegen 23 voet 9 duim vanaf het midden van het bord. Als een speler stappen op de drie-punt-lijn voor het vrijgeven van de bal, zal het schot tellen voor slechts twee punten.

Drie-punt Shot

Elke mand van een ontleend aan buiten de regel van drie-punt shot telt voor drie punten. De schietpartij speler kan stap op of cross de drie-punt-lijn na het loslaten van de bal; het schot zal nog tellen voor drie punten. De schutter moet ten minste één voet op de grond buiten de lijn alvorens het schot.

Scoren Records

Een spel van de National Basketball Association kun je allerlei verschillende vormen. Het hoogste te scoren spel op record was een 186-tot en met-184 overwinning voor Detroit Denver in 1983; het laagste scoren spel was een 62-tot en met-57 overwinning voor Boston Milwaukee in 1955. Wilt Chamberlain houdt het record voor meeste punten gescoord in een seizoen, 4,029, en in een spel, 100. Kareem Abdul-Jabbar recordhouder carrière punten met 38,387.


gerelateerde artikelen