De verschillen tussen de 650 en 700c fiets velgen

July 30

De verschillen tussen de 650 en 700c fiets velgen

Beslissen over een wielmaat moet niet verwarrend. De meeste racefietsen hebben 700c wielen, terwijl de kleinere 650c wielen vaker voor op mountainbikes komen. Kleinere-frame Racefietsen zijn vaak uitgerust met 650c wielen, maar sommige fabrikanten verkopen klein-omlijst met de grotere wielen fietsen. En kunnen er bepaalde omstandigheden wanneer u misschien willen de 650c wielen op een grotere-framed racefiets. Het is gemakkelijk te snijden door de verwarring, als je de verschillen tussen 650c en 700c fiets velgen begrijpt. Hoewel voor velen, de verschillen niet kritisch zijn, zijn er opmerkelijke verschillen tussen de functionaliteit en de prestaties van 650 en 700c velgen in bepaalde omstandigheden mogelijk.

Gewicht en rotatiesnelheid

Een duidelijk verschil tussen 650c en 700c banden is dat de banden 650c kleiner in diameter en ongeveer 200 gram lichter zijn. Het belang van dit verschil van 200 g wordt vergroot door het feit dat de diameter van het wiel een grotere roterende massa creëert. Met andere woorden, duurt het meer kracht om de wielen wordt verplaatst wanneer u meer massa op het wiel van een grotere diameter hebben. Vanwege dit, de kleinere wielen hebben betere acceleratie mogelijkheden en ze klimmen heuvels beter. Als je eenmaal op kruissnelheid, echter de grotere dynamiek van de spinnen, maken grotere wielen massa verschillen te verwaarlozen aan de ruiter. Snel versnellen kan een verschil maken in road races of in heuvelachtig terrein moet, maar het niet veel casual renners of degenen die deelnemen aan lange afstand evenementen waar u het handhaven van een constante snelheid.

Snelheid en Gearing

De veronderstelling dat grotere wielen sneller zijn klopt niet. Meerdere record-setting fietsen hebben kleine wielen, nota's R & E cycli. De wielmaat is niet van invloed op de snelheid. Een revolutie van de crank resulteert in minder voorwaartse beweging met kleine wielen, maar uw crank snelheid en trapfrequentie worden bepaald door uw gearing. Met multispeed cassettes, kunt u gemakkelijk aanpassen van de versnellingen treffen de cadans en snelheid crank.

Veiligheid, Comfort en stabiliteit

De grotere wielen, met hun bredere straal en zachter kromme, stabiliseren en gladstrijken van de rit, vooral op ruwe stoep. Grotere wielen, vooral wanneer ze worden gebruikt op kleinere frames, maken wel meer Teen-overlap. Als je teen uw voorwiel raakt wanneer u, hebt u teen-overlap. Teen overlappingen groter dan 1 cm maken de noodzaak om te stoppen wanneer u trappen. Verliest u snelheid en stabiliteit, en als je pedaal, bent u in gevaar voor een ongeval. Ook voor pendelaars of anderen die willen gebruiken van de spatborden, hebt vaak niet u de goedkeuring van de teen te doen met de 700c banden.

Het beste geschikt voor u

Voor de meeste renners evens de prestatieverschillen tussen de twee wielmaten waarschijnlijk uit. Echter de velgmaat kan invloed hebben op de pasvorm van de fiets en het comfort van de rit, vooral als je lang of kort. Minder dan 5 voet 7 duim renners vinden over het algemeen een betere pasvorm op een fiets met een kleiner frame. Een te groot frame en wiel kunnen verminderen uw standover-goedkeuring. Het kan je dwingen om te bereiken voor uw stuur en uw houding van de fietser, zodat het stroomverbruik en veroorzaakt ongemak in gevaar te brengen. Bent u groter dan 6 voeten, kan je dat de kleinere wielen kramp uw houding van de fietser, zodat je knieën teveel buigen en je moet buigen teveel bij de taille om te veronderstellen van een horizontale positie. Of uw nadruk op ontspanning en comfort of snelheid en prestaties ligt, moet uw pasvorm en positionering op de fiets onder de belangrijkste factoren die bepalen welke grootte wiel het meest zinvol voor u.


gerelateerde artikelen