Proces om gewicht te verliezen

April 22

Proces om gewicht te verliezen

Fysiologisch proces

Op het meest elementaire niveau, gewichtsverlies treedt op wanneer uw lichaam meer calorieën gebruikt dan u verbruikt. Uw lichaam verbrandt calorieën in rust, net te houden van uw diverse fysiologische systemen correct werkt. U branden calorieën door middel van de activiteit en het gebruik van uw spieren. U verbrandt ook calorieën door de spijsvertering en de stofwisseling van het voedsel dat je eet. Zelfs te denken, waarvoor cellulaire communicatie tussen de neuronen in de hersenen, verbrandt calorieën. Natuurlijk neemt u calorieën in, via voedsel. Dus, het proces om gewicht te verliezen, bijna altijd begint met vermindering van het aantal calorieën die je eet en verhoging van het aantal calorieën die je verbrandt, waardoor een "calorie tekort." De meest gebruikelijke variabele methode van het verbranden van calorieën is lichaamsbeweging, dus oefening hand in hand gaat met gezonde voeding in het verliezen van gewicht.

Wanneer je lichaam wordt geconfronteerd met een calorieën tekort, moet het weer opgeslagen energiebronnen aan zijn calorie behoeften. De meeste van het lichaam de overtollige calorieën worden opgeslagen als vet, en het doel van de meeste mensen in het verliezen van gewicht is om vet te verliezen. Als het lichaam meer energie dan via voedsel duurt nodig, blijkt deze reserves (naast glycogeen/suiker en soms eiwit reserves) en vetreserves gaan afbreken. Als een vuistregel, moet het lichaam beschikken over een calorieën tekort van ongeveer 3500 calorieën één pond opgeslagen vet verliezen. Dit vertaalt zich naar een pond vet verlies per week als je dagelijkse calorie-tekort door verminderde inname en verhoogde output 500 calorieën is.

Vet wordt opgeslagen in vele afzonderlijke cellen, genaamd adipocytes. Het lichaam houdt meestal hetzelfde aantal adipocytes, ongeacht de hoeveelheid vet opgeslagen in elkaar. Wanneer gewichtstoename treedt zeer snel op, echter kan het lichaam meer adipocytes zodat de drastisch toegenomen behoefte aan opslagruimte creëren. Zoals gewichtsverlies optreedt, de hoeveelheid vet in elke adipocyte vermindert, maar het lichaam meestal niet vernietigen adipocytes zodra ze zijn gemaakt.

Effecten van lichaamsbeweging

Oefening (of meer algemeen, lichamelijke activiteit) is meestal de eenvoudigste manier om het verhogen van het lichaam behoefte aan calorieën. Een training zelf verbrandt een aanzienlijk aantal calorieën. Een aërobische training zoals wandelen of joggen meestal brandwonden meer totale calorieën dan een training van kracht (weerstand), maar beide zijn belangrijk om verschillende redenen. Combineren, zoals in vele vormen van circuittraining, kunnen een zeer effectieve manier om het beste van beide werelden.

Er zijn aanwijzingen dat oefening zorgt ervoor dat een "na burn" effect (bekend als overmaat post-oefening zuurstofverbruik), die nog steeds houden calorie eisen van het lichaam van de licht verhoogde na de training afgelopen is. Dit is te wijten aan het weefselherstel dat zich voordoet wanneer de spieren van oefening herstellende bent. Het veel meer uitgesproken na een weerstand opleiding training dan een aërobische training. Het ook meer uitgesproken in de deconditioned mensen. Zodra u meer fit worden, moet je lichaam minder extra energie te herstellen.

Oefening, met name weerstand opleiding, neemt ook de hoeveelheid spierweefsel in het lichaam. Spierweefsel is zeer metabolisch actief; Hierdoor duurt het veel energie (calorieën) voor het lichaam te houden van het weefsel alive, gezonde en goed functionerende correct. Daarom, als u uw spiermassa door middel van oefening verhoogt, verbrandt uw lichaam een paar extra calorieën, zelfs in rust. Wees voorzichtig, echter niet te nemen oefening als een licentie meer te eten. Vergeet niet, u maakt een calorieën tekort. Bovendien, afvallen, kan dit eigenlijk verminderen voor uw stofwisseling omdat je lichaam niet hoeft te werken zo hard te bewegen en correct functioneren wanneer het minder gewicht draagt.

De vele andere gezondheidsvoordelen van oefening ook helpen met gewichtsverlies. Bijvoorbeeld, minder stress, betere immuniteit, betere algehele orgaanfunctie, beter te slapen en meer weerstand tegen schade die alle te voorkomen dat de typische belemmeringen voor een effectieve gewicht-verlies programma.

Psychologische proces

Gewichtsverlies is zo veel een mentaal proces als fysieke. Amerikaanse cultuur biedt tal van mogelijkheden om te consumeren van teveel calorieën en veel excuses en afleiding die ons verhinderen hen afbranden. Bijscholing van je geest om anders te denken over uw consumptie van voedsel en uw lichamelijke activiteitenniveau is van cruciaal belang bij het maken van veranderingen die leiden het verlies van het gewicht van de lange termijn tot. Optimale gewichtsverlies gebeurt langzaam door veranderingen in levensstijl die kunnen worden voortgezet gedurende iemands leven, in plaats van een snelle dieet of een plan uit te oefenen elke dag gedurende twee maanden. Het proces van verlies van gewicht vereist geduld en een psychologische engagement voor permanente verandering, naast een gezonde voeding en een actieve levensstijl.


gerelateerde artikelen