Kan gewicht opleiding lagere slechte Cholesterol?

September 8

Kan gewicht opleiding lagere slechte Cholesterol?

Low-density lipoproteins of LDL cholesterols, zijn de moleculen die cholesterol naar de weefsels van uw lichaam via de bloedbaan vervoeren. Wanneer er grote hoeveelheden van LDL worden in het bloed, verhoogt uw risico voor het ontwikkelen van atherosclerose. Arteriosclerose begint met een blessure van een arteriƫle muur die zich ontwikkelt tot een plek voor deeltjes in het bloed vast te houden. LDL cholesterol is gevoelig voor het vasthouden aan de gewonden site en steeds geoxideerd. Na verloop van tijd, dit kan leiden tot kalkhoudend plaque en kan leiden tot een hartaanval of beroerte, de American Heart Association zegt. Een oefenprogramma, met inbegrip van Gewichtheffen, kunt u controle van uw LDL-cholesterol waarden.

Normale niveaus

Uw LDL-cholesterol waarden zijn het best bewaard onder 100mg/dl. Volgens de American Heart Association zijn niveaus tussen 100 mg/dL aan 129 mg/dL net boven ideaal, 130 mg/dL aan 159 mg/dL zijn grens hoog, 160 mg/dL aan 189 mg/dL zijn hoog en niveaus groter is dan 190 mg/dL zijn zeer hoog. Hoe hoger uw LDL-cholesterol, hoe groter uw risico voor het ontwikkelen van atherosclerose.

LDL- en krachttraining

Gewicht training kan helpen uw slechte cholesterol te verlagen. Volgens een studie van de 1987 olv IH Ullrich en collega's gepubliceerd in de "zuidelijke Medical Journal", kunnen HDL en LDL cholesterolniveaus profiteren van gewicht opleiding. Dit onderzoek vond 25 mannen die gewicht opgeleid voor acht weken, drie maal per week. Het gewicht-opleiding programma toonde een afname van de LDL bloedspiegels.

Oorzaken

Hoewel het exacte mechanisme door welke gewicht opleiding verlaagt het LDL-waarden niet wordt begrepen, misschien vermindert LDL cholesterol met gewicht opleiding als gevolg van de effecten van lichaamsbeweging op je lichaamssamenstelling, volgens "Ontwerpen weerstand trainingsprogramma's." Na verloop van tijd verhoogt weerstand opleiding skelet spiergroei en kracht. Wanneer uw lichaamsvet percentage vermindert en uw vetvrije massa toenemen, uw voordelen voor de gezondheid. Een van deze voordelen omvat een verbeterde lipide-profiel en LDL cholesterol verlaagd.

Oefenprogramma

Volgens de American College of Sports Medicine, moet een programma van de oefening gericht op het verhogen van de gezondheid een weerstand opleiding deel omvatten. Twee tot drie dagen per week met ten minste 24 uur rust tussen sessies kunnen de weerstand oefeningen gedaan worden. U moet deelnemen aan acht tot 10 oefeningen die gericht zijn op alle grote spiergroepen van het lichaam. Werken aan doen drie sets van 10 tot 15 herhalingen. Weerstand opleiding met cardiovasculaire oefening en een gezond dieet te nemen als u wenst om een paar pond te verliezen. Slechts 5 procent van je lichaamsvet verliezen kan uw cardiovasculaire gezondheid en uw cholesterolniveau verbeteren.


gerelateerde artikelen