De cafeïne Effect op de hypofyse

November 8

De cafeïne Effect op de hypofyse

Cafeïne is een potente stimulator van het centrale zenuwstelsel en erg populair; ongeveer 90 procent van de mensen in de wereld verbruiken ten minste één van de verschillende bronnen van cafeïne, volgens Brown University gezondheidsvoorlichting. Het prikkelende gevoel dat cafeïne veroorzaakt is een gevolg van de secretie van het hormoon uit de hypofyse.

De hypofyse

De hypofyse is een kleine, erwt-grote klier gevonden aan de voet van de schedel dat een aantal hormonen scheidt, die elk biedt belangrijke signalen naar de verschillende weefsels in het lichaam. De hypofyse is essentieel voor het reguleren van de hartslag, bloeddruk, slaapcyclus, seksueel functioneren en emoties. Deze klier bestaat uit twee gedeelten: anterior en posterior. De anterieure hypofyse vrijgegeven verschillende soorten hormonen, waaronder één dat doelstellingen de bijnieren die zitten bovenop de nieren.

Cafeïne en de hypofyse

Nadat u cafeïne consumeren, hersenen neuronen worden zeer geactiveerd. De hypofyse interpreteert deze verhoogde neuron activiteit als een noodrem vergelijkbaar met de reactie die je hersenen heeft wanneer u erg bang bent. Het signaal wordt doorgegeven via het corticotropin-releasing hormoon dat de hypothalamus scheidt. In antwoord op dit dringende signaal brengt de anterieure hypofyse adrenocorticotropic hormoon, ook wel ACTH.

Effecten op de bijnieren

De ACTH geproduceerd als gevolg van cafeïne geïnduceerde stimulatie van de hypothalamus en de hypofyse stimuleert de bijnieren om verschillende hormonen afscheiden. Een van deze hormonen is adrenaline, een afkorting voor adrenaline, die verschillende activerend effecten, zoals alertheid heeft. Nuttigen van teveel cafeïne kan leiden tot u te voelen zenuwachtig, rusteloos en zelfs angstig. Een ander hormoon afscheiden van de bijnieren is dopamine, verantwoordelijk voor het verslavende karakter van cafeïne.

Cafeïne bronnen

Cafeïne is identiek in de natuur, ongeacht de bron; Daarom moeten alle cafeïne bronnen hetzelfde effect op de hypofyse. De gemeenschappelijke bronnen van cafeïne zijn koffiebonen, theeblaadjes en chocolade. Koffie en espresso dranken hebben ongeveer 80 tot 90 mg cafeïne per portie; zwarte en groene thee hebben ongeveer de helft van de hoeveelheid cafeïne op ongeveer 40 mg per portie; en donkere chocolade is ongeveer 20 mg cafeïne in elke portie.


gerelateerde artikelen