Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Dang Gui?

January 26

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Dang Gui?

Dang gui, ook bekend als angelica of dong quai, is een wortel gebruikt voor eeuwen als een kruidenmiddel in de traditionele Chinese geneeskunde. Dang gui kan helpen verhogen de doorbloeding en vermindering van pijn op de borst. Het is ook bekend als "vrouwelijke ginseng" en kan helpen verlichten menstruele pijn en kramp.

Traditionele Chinese geneeskunde

De Angelica sinensis plant groeit in de bergen van China, Japan en Korea en is gerelateerd aan peterselie, selder, wortelen en poison hemlock. Dang gui is één van de meest populaire planten gebruikt in de Chinese geneeskunde. De naam betekent "return to order" vanwege haar potentiële herstelmaatregelen eigenschappen. Dang gui kan het lichaam terugkeren naar juiste volgorde door het bloed te voeden en harmonisatie van de energie, volgens natuurlijke standaard, een evidence-based alternatieve geneeskunde collaborative.

Menstruele problemen

Dang gui wordt gebruikt voor de behandeling van vruchtbaarheidsproblemen van vrouwen, met inbegrip van dysmenorroe of pijnlijke menstruatie, premenstural syndroom, en voor het regelen van de menstruatie, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Een studie gepubliceerd in 2002 in het tijdschrift "Biogeneeskunde en farmacotherapie" gevonden dat een combinatie van kruiden, met inbegrip van dang gui, hielp verlichten menstruele migraine. Dang gui lijkt niet dat zij heilzaam zijn voor de symptomen van de menopauze, volgens een artikel gepubliceerd in 2010 in "Amerikaans huisarts."

Hart-en vaatziekten

De Universiteit van Maryland Medical Center stelt dat dang gui wordt ook gebruikt voor de behandeling van hart-en vaatziekten en hoge bloeddruk, hoewel er niet veel bewijs onderzoek voor deze behandelingen. Een artikel gepubliceerd in 2008 in "The American Journal of Chinese Medicine" verklaarde echter dang gui bloedtoevoer naar het hart kan worden verhoogd en wordt gebruikt voor het behandelen van ischemische warmte ziekte, ook bekend als hartaanvallen. Volgens het artikel verhoogt dang gui groei van bloedvaten in lab ratten.

Voorzorgsmaatregelen

De Universiteit van Maryland die Medical Center verklaart vrouwen die op een hoger risico van borst, baarmoeder of eierstokken kanker niet mag dang gui omdat het wellicht een oestrogeen-achtig effect in het lichaam dat de kans op dit soort kanker ontwikkelen verhoogt. Grote doses kunnen leiden tot gevoeligheid voor zonlicht en en huiduitslag huid. Het kan ook communiceren met bepaalde medicijnen zoals bloed verdunners en hormonale behandelingen. Spreken met uw arts alvorens dang gui.


gerelateerde artikelen