Welke vitamine gebreken optreden met schildklier aandoeningen

September 28

Welke vitamine gebreken optreden met schildklier aandoeningen

Volgens de National Institutes of Health hebben miljoenen mensen in de VS een schildklier aandoening. Hebt u een schildklier-aandoening, gebruikt uw lichaam de energie langzamer of sneller dan normaal. Een trage schildklier kan leiden tot gewicht winst en vermoeidheid. Een overactieve schildklier kan u afvallen of versnellen van uw hartslag maken. Bepaalde vitamine tekorten met schildklier aandoeningen kunnen optreden en moeten worden aangepakt.

Vitamine D

Vitamine D is essentieel voor het lichaam om te verteren en efficiënt gebruik van calcium en fosfor. Dit is belangrijk voor het toestaan van de vorming en de functie van normale botten en tanden van structuren. Volgens medisch nieuws vandaag, mensen met hypothyreoïdie kan ervaren lage niveaus van vitamine D en dit kan bijdragen aan bot problemen. Medisch nieuws vandaag stelt dat lage vitamine D niveaus bij mensen met hypothyreoïdie als gevolg van verminderde absorptie van vitamine D uit de darm optreden kunnen. Schildklier hormonen en vitamine D binden aan dezelfde receptoren in het lichaam. Een specifiek gen in de vitamine D-receptor kan mensen aan de ontwikkeling van bepaalde auto-immuunziekten schildklier aandoeningen waaronder ziekte van de Graves en Hashimoto van thyroiditis leiden. Het is belangrijk om voldoende vitamine D door zonlicht of verrijkte levensmiddelen consumeren. Goede voedingsbronnen van verrijkte voedingsmiddelen met vitamine D bevatten melk en brood.

Thiamine

Thiamine, ook bekend als vitamine B1, is essentieel voor een goede stofwisseling van koolhydraten en voor normale hart en zenuwen functie. Volgens de Mayo Clinic, kan een thiamine-deficiëntie voortvloeien uit omstandigheden waarin het lichaam verhoogde thiamine vereist, met inbegrip van aandoeningen van de schildklier. Schildklier aandoeningen leiden tot een verstoring van de stofwisseling van het lichaam en daarom meer thiamine is nodig om te helpen bij de juiste metabolisme werking. Dit kan leiden tot een verminderde hoeveelheid thiamine in het lichaam. Goede bronnen van thiamine zijn volle granen, tarwekiemen, bonen en varkensvlees.

Vitamine A

Volgens de National Institutes of Health is vitamine A belangrijk in de productie van schildklierhormonen. Aandoeningen van de schildklier kunnen leiden tot verhoogde eisen van deze vitamine omdat hormoonproductie en werking afgewaardeerd worden. Daarom, tekorten aan vitamine A kunnen resulteren. Het vergroten van inname van deze vitamine, kunnen supplementen worden genomen. Goed voedselbronnen van vitamine A zijn wortelen, zoete aardappelen en squash.


gerelateerde artikelen