Wat zijn de behandelingen voor Labyrintitis?

May 21

Wat zijn de behandelingen voor Labyrintitis?

Labyrintitis is een ontsteking van het labyrint in het binnenoor. Deze delicate structuur kan geïnfecteerd raken door een bacterie of virus. Labyrintitis kan ook optreden als gevolg van een auto-immune aandoening. Voorkomende symptomen zijn duizeligheid, verlies van het gehoor, moeilijk permanent of houden van uw saldo, misselijkheid, braken en onwillekeurige oogbewegingen. Een of beide oren kunnen worden beïnvloed. Behandelingsopties zijn afhankelijk van de onderliggende oorzaak van de Labyrintitis. Sommige gevallen oplossen in een paar weken zonder behandeling.

Antibiotica

Antibiotica medicijnen worden voorgeschreven voor Labyrintitis veroorzaakt door bacteriële agenten. Een bepaald antibioticum is gekozen op basis van een cultuur en gevoeligheidstest die welk soort bacteriën bepaalt verantwoordelijk is en welk soort antibioticum gemakkelijk zal doden. Antibiotica kunnen mondeling of via de ader worden gegeven.

Antivirale middelen

Als de schuldige een virus is, kan een antivirale medicatie worden voorgeschreven. Deze geneesmiddelen worden gewoonlijk mondeling gegeven.

Steroïden

Steroïde medicijnen kunnen worden besteld als de Labyrintitis het gevolg van een auto-immune aandoening is. Zij kunnen ook nuttig zijn voor het verminderen van de ontsteking in de virale vorm van de aandoening. Steroïden worden gewoonlijk gegeven mondeling; zij kunnen worden gegeven in de ader in ernstige gevallen.

Misselijkheid medicatie

U wellicht geneeskunde voor overweldigend misselijkheid en braken. Deze medicijnen kunnen mondeling worden gegeven als een injectie of als een zetpil.

Vestibulaire rehabilitatie

Mayo Clinic stelt dat vestibulaire rehabilitatie oefeningen kunnen worden besteld. Ook wel evenwicht oefeningen herscholing, betrekken ze een therapeut leer je een manier om te bewegen van je hoofd en de rest van uw lichaam om te herstellen van uw gevoel voor evenwicht. Dan blijven je praktijk van de oefeningen tot de toestand verbetert.

Duizeligheid geneeskunde

U kan duizeligheid medicatie, net als wat wordt gegeven aan mensen die zeeziek worden worden voorgeschreven. Deze worden gewoonlijk gegeven als een mondelinge tablet of als een patch die u achter uw oor plaatsen. Ook worden andere drugs antihistaminicum voorgeschreven.

Kalmerend middel

Een gemeenschappelijke behandeling voor Labyrintitis is een mild kalmerend middel. Dit kan helpen u omgaan met het verlies van evenwicht, maar u niet rijden of kritieke taken uitvoeren terwijl het nemen van deze medicijnen. Ze kunnen mondeling of als een injectie worden gegeven.

Chirurgie

Een relatief zeldzame gevallen van labryrinthitis vereisen chirurgie. Dit kan worden uitgevoerd om te release druk en drainage van besmettelijke vloeistof.

Bedrest

Aan de andere kant van het spectrum van de operatie is bedrest. Veel gevallen van Labyrintitis worden genezen door een paar dagen of weken van bedrest. Uw arts kan het stimuleren van veel van vloeistoffen. Uw terugkeer tot het normale leven kan langzaam komen als u leren hoe u kunt uw saldo zonder gevoel duizelig. De New York Times suggereert dat u tot een week na uw symptomen hebben besloten om terug te keren om te rijden of andere gevaarlijke taken wachten.


gerelateerde artikelen