Gewicht opleiding op meer dan 50 jaar oud

May 4

Gewicht opleiding op meer dan 50 jaar oud

Krachttraining is een steeds vaker geassocieerd met mensen in hun tienerjaren en 20s tijdverdrijf, en veel oudere mensen kunnen kiezen voor lichter, lager-impact activiteiten zoals wandelen en zwemmen voor hun keuzes van de oefening. Krachttraining kan bieden echter vele voordelen voor mensen ouder dan 50, hoewel er bepaalde aanbevelingen die u voor gewicht opleiding volgen moet om effectief en veilig. Ook moet u uw arts raadplegen voordat u begint met een nieuwe trainingsprogramma.

Gevolgen van veroudering

Naarmate je ouder worden, treedt er een bepaalde hoeveelheid degeneratie in vele structuren in het lichaam. Twee van de meest voorkomende symptomen die gepaard gaan met ouder worden worden spieren verlies en verlies van bot. Terwijl dit misschien geluid onschadelijk, en je kan ze zien als een onvermijdelijk onderdeel van het ouder, zij kunnen daadwerkelijk leiden tot verdere voorwaarden, zoals osteoporose, en veroorzaken slechte houding, verwondingen en spier- en gewricht pijn.

Voordelen

Gewicht training kan helpen om botdichtheid en spierkracht bij mensen van elke leeftijd te verhogen, maar over-50s is het bijzonder belangrijk, want het vermindert de effecten van veroudering. Krachttraining verhoogt ook de lichaamseigen hoeveelheid eiwitten en metabolieten, die bijdragen tot het stabiliseren van het immuunsysteem, fitness auteur Will Brink vertelt op zijn website. Oudere mensen die gewicht-trein hebben hogere nummers van eiwitten en metabolieten, die bijdragen kunnen tot verbetering van herstel na grote trauma's, zoals chirurgie. Met inbegrip van bepaalde oefeningen voor de bovenrug, de kern en de heupen kan ook verbetering van houding, die neigt te verslechteren als je ouder.

Routine

Terwijl de traditionele manier van denken was dat mensen ouder dan 50 niet kon spier bouwen, en dat het beter voor over-50s te doen een hoger aantal herhalingen met een licht gewicht, klopt dit niet, de ShapeFit-website meldt. Uw doel moet zijn om te bouwen van een goede mix van kracht-, spier- en uithoudingsvermogen, dus ook wat werk kracht in het één-op-zes-herhaling bereik, wat hypertrofie (spier-gebouw) werk in de zeven-tot-12-rep bereik, en wat uithoudingsvermogen werk, uitvoeren van meer dan 12 herhalingen per set. Streven naar gewicht-trein twee tot drie keer per week, op niet-opeenvolgende dagen, en het opnemen van een oefening voor de benen, de rug, de borst en de kern in elke sessie.

Overwegingen

Bij het starten van een gewicht-opleiding regime, wil u misschien werven van een persoonlijke trainer of sportschool instructeur u kunt gebruiken bij het leren van de technieken van de oefening. Vergeet niet om altijd te werken binnen je beperkingen, en geen gebruik maken van gewichten die zijn te zwaar voor u, of u te heffen met slechte vorm te veroorzaken. Maar wees niet bang om de verhoging van het gewicht als het is te gemakkelijk, hetzij. Regelmatige controles krijgen van uw arts, en garanderen dat u een gezonde voeding om het meeste uit uw training te eten.


gerelateerde artikelen