Wat te nemen voor Extreme congestie tijdens de zwangerschap

May 13

Wat te nemen voor Extreme congestie tijdens de zwangerschap

Gezwollen voeten en misselijkheid zijn bekende symptomen van de zwangerschap, maar een chronisch verstopte neus kan pest u, ook, vooral in het laatste trimester. Deze aandoening, die bekend staat als rhinitis van de zwangerschap, kan worden behandeld thuis veilig, maar overleg met uw verloskundige voordat u probeert een nieuw medicijn, kruidenremedie of oefening.

Rhinitis van zwangerschap

Tot 30 procent van de zwangere vrouwen last van extreme neusverstopping, die vaak begint in het tweede trimester en later verergert. Hebt u een chronisch verstopte neus zonder koude of allergie├źn, moet u wellicht rhinitis van de zwangerschap. Symptomen zal meestal kort nadat u bevallen, in totaal ongeveer twee weken na de bevalling verdwijnen verlichten.

Oorzaken

Hormonale veranderingen in je lichaam tijdens de zwangerschap kunnen leiden tot zwelling van de slijmvliezen van je neus, voering die verhoogt de hoeveelheid slijm je maakt. Ook kan de congestie als gevolg van gezwollen bloedvaten in je neus, veroorzaakt door een stijging van bloed in je lichaam. Ook, irriterende stoffen zoals sigarettenrook, alcohol, verf en chemische dampen kunnen leiden tot opstoppingen en ongeacht of je verstopte of niet moeten worden vermeden.

Rechtsmiddelen

Wat te nemen voor Extreme congestie tijdens de zwangerschap

Tijdelijk verlichten symptomen door het inademen van stoom. Blijf een tijdje in een stomende badkamer na uw douche gebruik een vaporizer of luchtbevochtiger, of nat van een handdoek met warm water, houd het op je neus en ademen. Gebruik extra kussens onder je hoofd als u slapen en rusten zodat de afvoer van de congestie. Oefening kan ook helpen, dus opstaan en bewegen met zwangerschap-safe oefeningen zoals wandelen, zwemmen en aerobics.

Over-the-counter neussprays- en druppels kunnen ook doeltreffend zijn als uw arts zegt dat het OK. Maar wees voorzichtig, want met behulp van spray decongestivum voor lang congestie kan verergeren. Of probeer nasale irrigatie, waarbij het blozen uit uw neusgaten met warm zout water.

Wanneer naar de dokter

Als uw verstopte neus gepaard met koorts, koude rillingen, hoesten, vermoeidheid, pijn in het lichaam, keelpijn, braken of diarree gaat is, heb je mogelijk de griep en onmiddellijk door een arts moet worden gezien. Als je neus verstopte maar ook loopneus met waterig is slijm, u bent niezen en jeukende ogen, neus, keel of oren hebt, kan het allergie├źn. Vraag uw arts voor zwangerschap-safe Allergie behandelingen. U bent vatbaarder voor sinus infecties tijdens de zwangerschap, dus vertel uw dokter als u koorts, hoofdpijn, groen of geel slijm, gezichts-pijn of druk, bovenkaak pijn of een verminderde gevoel van geur hebben.


gerelateerde artikelen