Probiotica voor ziekte van Crohn met constipatie

February 19

Probiotica voor ziekte van Crohn met constipatie

De ziekte van Crohn en Colitis Foundation of America beweert dat meer dan een miljoen mensen lijden aan inflammatoire darmziekten zoals de ziekte van Crohn. De symptomen van de ziekte van Crohn zijn pijn in de buik, bloeden uit het rectum, en gewicht verlies volgens de National Library of Medicine. Sommige mensen hebben ook diarree of constipatie. Vele soorten behandelingen zijn ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Crohn, en het gebruik van probiotica is onlangs begonnen worden bestudeerd, volgens de National Center for Complimentary en alternatieve geneeskunde.

Ontstekingsdarmziekte

De National Library of Medicine stelt dat de ziekte van Crohn is een vorm van inflammatoire darmziekte die tot voortdurende ontsteking van de darmen leidt. De ziekte kan de gehele spijsverteringskanaal en de resultaten in slechte spijsvertering, pijn en kwaliteit van het leven kwesties effect. Op dit moment is de oorzaak van de ziekte van Crohn niet goed begrepen, maar de ziekte van Crohn en Colitis Foundation of America Staten dat sommige onderzoekers geloven dat een defect immuunsysteem betrokken is. Een huidige theorie is dat het immuunsysteem gezonde bacteriën in de darmen aanvallen, wat resulteert in chronische ontsteking, volgens de ziekte van Crohn en Colitis Foundation of America. De National Library of Medicine staat ook dat van Crohn heeft een genetische component en kan optreden bij mensen van alle leeftijdsgroepen, maar wordt meestal gediagnosticeerd bij jonge volwassenen.

Probiotica

Volgens het National Center for Complimentary en alternatieve geneeskunde of NCCAM zijn probiotica gezonde bacteriën en levende micro-organismen die zijn gevonden natuurlijk in het menselijke spijsverteringsstelsel. Het gebruik van probiotica is gebaseerd op het idee dat slechte voeding, stress en het gebruik van medicijnen en antibiotica de natuurlijke bacteriën in de darm kunnen vernietigen. Daarom zijn de probiotica ingenomen om te vullen van de bacteriën en de steun in de spijsvertering. Probiotica zijn te vinden in voedingsmiddelen en voedingssupplementen. Enkele voorbeelden van voedingsmiddelen die probiotica bevatten zijn yoghurt, melk, miso en soja dranken, volgens het NCCAM. Ze ook staat dat onderzoek is momenteel aan de gang om te studeren of Probiotica helpen kunnen de normale gut bacteriën in evenwicht en helpen bij aandoeningen zoals de ziekte van Crohn.

Overwegingen

Volgens het NCCAM, het wetenschappelijk begrip van probiotica en hun potentieel voor de preventie en behandeling van de veterinairrechtelijke voorschriften is in een vroeg stadium, en sommige theorieën verkennen van probiotica en immune functie zijn wordt gekeken. Huidige onderzoek blijkt het sterkste gebied van bewijs voor de behandeling van diarree.

Preventie/oplossing

Er is momenteel geen bekende behandeling om te voorkomen dat de symptomen van de ziekte van Crohn. De Universiteit van Maryland Medical Center stelt dat de aandoening meestal met medicatie, dieet, en veranderingen in levensstijl kan worden beheerd. Zij raden de oefening voor spanningshulp en ter voorkoming van depressie, die de symptomen van de ziekte kan begeleiden. Bovendien lijkt een dieet dat hoog is in groenten en fruit te helpen met de ernst van de symptomen. Vermijden slechte levensstijl keuzes zoals roken lijkt ook te helpen, volgens de Universiteit van Maryland medical Center.

Deskundige inzicht

Ziekte van Crohn is een aandoening die invloed op kwaliteit van leven voor veel mensen hebben kan. Omdat de oorzaak onbekend is, zijn er relatief weinig behandelingen die zijn bewezen te helpen stoppen met de ziekte. Huidige behandeling omvat medicijnen, chirurgie en levensstijl veranderingen, zoals dieet en lichaamsbeweging. Patiënten met de ziekte van Crohn hebben symptomen gedurende lange perioden gevolgd door verlossing. Probiotica worden momenteel bestudeerd en kan helpen in gevallen met diarree, maar het bewijs is nog niet voldoende om aan te tonen dat probiotica met de ziekte van Crohn en constipatie, volgens het NCCAM helpen kunnen.


gerelateerde artikelen