Buikspier krampen na Sit-ups

August 26

Buikspier krampen na Sit-ups

Gevoel van een spierspasmen in uw buik kunnen een mild vervelende ervaring of een ronduit pijnlijk zijn. In veel gevallen, kunnen spasmen van de buikspier worden voorkomen door het aanbrengen van wijzigingen in uw eten en drinken gewoonten, evenals uw training. Als de krampen blijven ondanks preventieve maatregelen te nemen, moet u een arts raadplegen.

Functies

Een spier spasme, ook bekend als een spier kramp, is een krachtige, onvrijwillige samentrekking. Buikspieren zijn bijzonder gevoelig voor spasmen omdat ze zo kort zijn en de neiging te blijven gecontracteerde bij het doen van oefeningen zoals situps. Een milde spasme wordt gevoeld als een saaie trekken of gefladder sensatie, terwijl een ernstige kramp als een scherpe voelt, stekende pijn. Als de contractie van de spier ernstig genoeg is, kan het een bult onder de huid vormen, omdat de spier is gevlochten.

Oorzaken

De precieze oorzaak van spierspasmen is niet duidelijk, maar bepaalde voorwaarden te precipiteren hen zijn bekend. Gemeenschappelijke voorwaarden omvatten dehydratie, spiervermoeidheid, elektrolyt onevenwichtigheden of tekortkomingen en gebrek aan een goede warming. Het houden van uw buikspieren aan te spannen in een positie voor een lange periode van tijd, kan de kans ze zullen spasme, ook verhogen. In sommige gevallen is een onderliggende medische aandoening of recept medicatie de oorzaak.

Behandeling

Zodra je voelt uw buikspier beginnen te spasme, pak die de getroffen zijn en massage totdat de kramp gaat weg. Ook kan helpen om uw spieren uit te rekken door zachtjes draaien van links naar rechts of naar achteren te leunen. Drink water of een drank verrijkt met elektrolyten kunt hydrateren. Eten van een banaan, die hoog in de elektrolyt kalium is, kan ook helpen. Het toepassen van warmte om te ontspannen van strakke buikspieren aan te spannen, en koud van toepassing als uw spieren pijnlijke of inschrijving zijn. Als de kramp ernstig is of niet op zelfzorg maatregelen reageert, medische hulp inroepen.

Preventie

Om te voorkomen dat de spasmen, opwarmen van je lichaam en strek uw buikspieren aan te spannen alvorens situps te doen. Het uitvoeren van vijf tot 10 minuten van lichte cardio is een effectieve gehele lichaam warming-up. Drink water of een sportdrank verbeterd met elektrolyten vóór en na het uitvoeren van sit-ups, vooral als u veel zweten zijn geweest. Eet een nutriënt-dichte dieet om ervoor te zorgen u overvloed van elektrolyten, met name kalium en magnesium. Nemen van een multivitamine kan ook helpen. Vermijd overdreven inspanning en stoppen uw routine zit als je spieren vermoeid of pijnlijk krijgen. Praat met een gecertificeerde trainer om ervoor te zorgen dat u goede vorm, en praat met uw arts als u medicijnen om te controleren of spierspasmen zijn niet een neveneffect. Als u doorgaat met het ervaren van krampen, raadpleeg dan een arts.


gerelateerde artikelen