Wat zijn de oorzaken van een groei op het dak van de mond?

August 6

Wat zijn de oorzaken van een groei op het dak van de mond?

U kan betrokken worden als u plotseling een vreemde Brok merken of overal op je lichaam stoot, met inbegrip van in je mond. Brokken of gezwellen op het dak van uw mond zijn vaak goedaardig en gemakkelijk behandeld, maar soms kunnen duiden op een meer ernstige aandoening. Als u merkt dat een vreemde laesie, zie groei, bult of cyste op het dak van uw mond, uw tandarts zo spoedig mogelijk voor een evaluatie.

Torus Palatinus

Een torus palatinus is een brok van bot die op het dak van de mond groeit. Volgens de Atlanta tandheelkundige groep, kan deze voorwaarde waarschijnlijk meer als u sleur je tanden. Het kan bestaan uit een grote bult of meerdere kleinere hobbels. Ze zijn meestal pijnloos, tenzij u stoot of hen tijdens het eten krabben. U kunt niet opmerken dat het groeit helemaal tot het krijgt vrij groot. De meeste van de tijd, nodig het niet een behandeling. Als u dat kunstgebit gemonteerd wilt, echter zou kunnen de torus krijgen in de manier waarop. Uw tandarts kan verwijderen met plaatselijke verdoving in zijn kantoor.

Mondkanker

Mondkanker kan, kanker van de mond, aanwezig zijn als een groei, irritatie of pijnlijke op elk gebied van de mond, inclusief het dak van de mond. Als u merkt dat een Brok, bult, krokant gebied of patches van onregelmatige huid of weefsel op het dak van uw mond, zie uw tandarts onmiddellijk voor evaluatie. Als u rookt, bent u zes keer meer kans op het ontwikkelen van mondkanker dan als je dat niet, zegt de Cleveland Clinic. Andere risicofactoren omvatten een familiale voorgeschiedenis van kanker en zwaar alcoholgebruik. Als uw tandarts hebt u mondkanker ontdekt, zal zij u verwijzen naar een oncoloog, of kanker specialist, voor behandeling.

Mucocele

Een mucocele is een duidelijk of blauw getinte groei die eruit als een zeepbel ziet. Mucoceles worden veroorzaakt door geblokkeerde speekselklieren. Meest weergegeven onder je tong of je lippen, maar soms ziet u hen op het dak van uw mond. Mucoceles zijn onschadelijk, zegt Net Wellness kan, maar vervelend. Als u uw mucocele verwonden, kan het bloeden intern, waardoor het kijken rood of paars. Soms ze zwellen en breken, maar komen ze meestal terug. Hebt u een mucocele, kan uw tandarts u verwijzen naar een Kaakchirurg voor verwijdering.

Epstein parels

Als u wit of geelachtig parel-achtige gezwellen op het dak van uw baby's mond merkt, geen paniek. Zij zijn de meest waarschijnlijke Epstein parels, die kleine eiwit gevulde cysten. Volgens Medline Plus zijn deze onschadelijk cysten in vier van de vijf baby's aanwezig. Sommige nieuwe moeders fout Epstein parels voor tanden. Geen behandeling is noodzakelijk; ze ruimen op eigen binnen twee weken.


gerelateerde artikelen