Tretinoïne crème voor Acne

November 12

Tretinoïne crème voor Acne

Tieners en jonge volwassenen krijgen bijna onvermijdelijk acne: volgens de Amerikaanse Academie van Dermatologie, ongeveer 85 procent van de mensen zal lijden aan acne gevallen variërend van mild (een paar puistjes) tot ernstige (kan leiden tot bedervende littekens) in hun levens. Gelukkig kan tretinoïne crème, verkrijgbaar op recept via uw dermatoloog, duidelijke acne helpen voordat het veroorzaakt littekens.

Betekenis

Acne uitbreekt als het huideigen olieproducerende klieren (genoemd sebaceous klieren) te veel olie produceren. Deze olie biedt een perfecte omgeving voor bacteriën om te vermenigvuldigen en ook verstopping van de poriën aan de oppervlakte van de huid. De verstopte poriën, bacteriële infectie en gezwollen sebaceous klieren leiden tot ontsteking. Het resultaat is een slechte zaak van acne. Tretinoïne werkt gedeeltelijk door het houden van poriën duidelijk, waardoor nieuwe puistjes van vorming, volgens de Mayo Clinic.

Functie

Tretinoïne crème, die is afgeleid van vitamine A, zorgt ervoor dat de huidcellen om over meer snel dan normaal. Het verhindert mee-eters en whiteheads vormt, volgens de AAD. Als een bonus, ook wist fijne rimpels en ouderdomsvlekken en kan bijdragen tot verkleuring van de huid achtergelaten door eerdere periodes met acne, de Mayo Clinic notities vervagen.

Effecten

Medische studies terug tretinoïne als een behandeling voor acne. In één studie, gepubliceerd in 2009 in het "Journal Drugs in Dermatologie," ontvangen milde tot matige acne patiënten tretinoïne of een ander actueel retinol, tazarotene. De groep die tretinoïne ontvangen had 64 procent ruimen van hun acne op de 12 weken durende merk, vergeleken met slechts 19 procent in de tazarotene groep wissen. In een andere studie, gepubliceerd in het "Journal van the Indian Medical Association," datzelfde jaar zag een groep van acne patiënten behandeld met tretinoïne 80 procent van hun acne clearing tijdens de studie.

Tijdsbestek

Tretinoïne crème werkt niet direct om te wissen acne, waarschuwt de Mayo Clinic. Kan zij patiënten drie maanden te merken verbeteringen en Mayo Clinic dermatologen roep patiënten niet op te geven als zij hun huid wissen in de eerste acht weken niet opmerkt. Daarnaast zegt dat moet u wellicht tretinoïne op lange termijn blijven gebruiken om uw acne bij baai te houden zodra het wordt gewist, de Mayo Clinic.

Overwegingen

Tretinoïne crème kan leiden tot irritatie van de huid, vooral bij hogere doseringen en in de eerste paar weken van de behandeling, waarschuwt de Mayo Clinic. Bovendien wordt de huid behandeld met tretinoïne vaak gevoelig voor de effecten van de zon, wind en koude lucht. Dermatologen roep patiënten het gebruik van een zonnebrandmiddel met ten minste SPF 15 wanneer zij zal het hebben van blootstelling aan de zon en geen ernstige irritatie van de crème aan hun arts melden.


gerelateerde artikelen