Wat zijn de behandelingen voor angst bij dementie?

August 21

Wat zijn de behandelingen voor angst bij dementie?

Terwijl veel mensen zijn bekend met de manieren dat dementie kan verstoren, geheugen, communicatie en denken, dementie veroorzaken ziekten zoals Alzheimer ook een aantal geestelijke gezondheid symptomen veroorzaken. Volgens een artikel van 2009 verschijnen in psychiatrische tijden, ervaren maar liefst 70 procent van de mensen met een soort van dementie ook een angststoornis in de loop van hun ziekte. Behandelingsopties zijn beschikbaar voor het beheren van de angst, die patiënten en verzorgers zowel broodnodige verlichting kan brengen.

SSRI 's

Een klasse van antidepressiva genoemd selectieve serotonine heropname remmers of SSRI's, worden vaak gebruikt voor de behandeling van angst bij oudere dementie patiënten die nodig is voor langdurig gebruik, volgens de "behandeling van dementie en agitatie: A Guide voor Families en zorgverleners," uitgegeven door de UC Davis Alzheimer ziekte Center. Deze medicijnen kunnen opnemen Lexapro, Prozak, Pakil en Zoloft. De Alzheimer's Association herinnert patiënten en verzorgers die geen medicijnen specifiek zijn goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration voor de behandeling van gedragsproblemen of psychiatrische symptomen in verband met dementie, wat betekent dat de exacte doseringen zijn niet bekend, noch de potentiële bijwerkingen of effecten op lange termijn zijn.

Benzodiazepinen

Een klasse van anti-angst-medicatie zoals benzodiazepinen worden gebruikt voor de behandeling van angst bij dementie patiënten, maar volgens de UC Davis Caregiver gids, ze alleen voor kortstondig gebruik of atypische antipsychoticum gedrag aanbevolen zijn bekend. Terwijl benzodiazepinen rechtsgevolg kunnen snel, kunnen ze ook worden verslavend en zware sedatie of slaperigheid veroorzaken. Zelfs enkele doses, de UC Davis gids meldt, kunnen leiden tot wankele gait en interfereren met geheugen. Voorkeur benzodiazepinen omvatten Ativan en Serax, waarvan de inhoud wissen snel verschijnen uit het lichaam. Andere benzodiazepines zoals Dalmane en Klonopin neigen om in iemands systeem langer te blijven en zijn dus meer geneigd om overdag sedatie veroorzaken.

Gedragsmatige benaderingen

De Alzheimer's Association adviseert zorgverleners te helpen verminderen angst symptomen door te proberen te begrijpen van de onderliggende oorzaak. Zodra dit is vastgesteld, moet de caretaker Wijzig de patiënt omgeving om de situatie te verhelpen. Dementie patiënten ervaren vaak angst na een wijziging in levende regelingen, wijzigingen in de routine die alles, van reizen naar de aanwezigheid van huis gasten omvatten. Streven naar vereenvoudiging van routines, alsook het milieu zijn vaak ontmoette een vermindering in angst.

Cognitieve gedragstherapie kan ook helpen van minimaliseren van angst bij dementie patiënten, volgens de resultaten van twee casestudies samengevat op PubMed.gov. Uitgevoerd in mei 2008 door Kraus, Seignourel, et al. op de Michael E. DeBakey veteranen zaken Medical Center in Houston, bewerkt de twee patiënten die ontvangen gedragstherapie ervaren dramatische dalingen in hun Clinical Dementia Rating schaal-scores. Terwijl de auteurs het erover eens dat de studie was beperkt, ze gesloten dat hun techniek verdiend verdere studie.


gerelateerde artikelen