5 manieren om te voorkomen dat slaap apneu

September 27

Handhaven van een gezond lichaamsgewicht

Extra afvallen kan een dramatische invloed hebben op slaapapneu. Zelfs een paar pond te verliezen kan helpen verminderen enkele van de vernauwing op uw keel. Veel mensen met overgewicht ontdekken dat wanneer ze naar een gezond gewicht terugkeren, hun slaap-apneu volledig verdwijnt. U kunt voorkomen dat slaap apneu uit ontwikkelingslanden in de eerste plaats door het doen van uw best om een gezond gewicht te handhaven.

Wat je moet vermijden voor het slapen

Nuttigen van alcohol en inname van bepaalde medicijnen kunnen leiden tot Slaap apnea of maken het erger. Sedativa, slaapmiddelen en tranquillizers alle ontspannen de spieren in je keel en je ademhaling kunnen verstoren. Een ander problematisch medicatie is Viagra (sildenafil), die hetzelfde effect kan hebben. Als u nodig hebt om een van deze medicijnen te gebruiken, probeer het nemen van hen eerder op de avond voordat het tijd voor bed.

De beste positie van de slaap

Als het gaat om slaap apneu, zijn alle slaap posities niet even goed. Als u probeert om te voorkomen dat slaapapneu, proberen slapen aan uw kant. Slapen op je rug kan verhogen snurken en laat je tong om uit te rusten aan de achterkant van je keel, waardoor het blokkeren van uw luchtwegen.

Als je gewend bent aan het slapen op je rug, hebt u een harde tijd verblijft aan uw kant hele nacht. Eén manier om u te houden aan uw kant is te naaien een tennisbal in de rug van je pyjama-top. Rollen op uw rug zal dan vrij ongemakkelijk en u zal automatisch verschuiven naar een zijde-slapende positie weer.

Ook misschien vindt u het handig om het hoofd van je bed 4 tot en met 6 inch. Uw hoofd opgeheven te houden zal bijdragen tot het verbeteren van je ademhaling. U kunt dit doen door het plaatsen van bakstenen onder de voeten aan het hoofd van je bed. U kunt ook een speciale kussen genoemd een cervicale kussen om je hoofd in een positie dat slaapapneu voorkomt.

Veranderingen in levensstijl

Als u momenteel rookt, kan stoppen helpen voorkomen van slaapapneu. De nicotine in tabak heeft een ontspannende werking op de spieren die houden van die uw luchtwegen open. Deze spieren kunnen vervolgens instorten 's nachts en veroorzaken een vernauwing van de luchtwegen. Niet roken is de enige manier om dit risico te minimaliseren. Verblijf fit en uitoefening kan ook helpen voorkomen dat slaap apneu.

Behandeling van ademhalingsproblemen

Allergieën en verkoudheid kunnen uw slaap apneu symptomen verergeren veroorzaken. Een verstopte neus veroorzaakt meestal snurken en een vernauwing van je neus. U kunt een zout spray je neus te deblokkeren en vraag uw arts over het gebruik van decongestiva. Antihistaminica worden niet in het algemeen aanbevolen voor mensen met slaap apneu, omdat ze kunnen u slaperig maken en uw slaap-apneu alleen maar erger maken.


gerelateerde artikelen