Welke medicijnen moet worden vermeden met Cymbalta?

September 23

Welke medicijnen moet worden vermeden met Cymbalta?

Cymbalta, een merknaam voor duloxetine, is een Antidepressivum medicatie die tot een klasse van geneesmiddelen genaamd selectieve serotonine en Noradrenaline reuptake inhibitors of SSNRIs behoort. Cymbalta verhoogt het niveau van serotonine en noradrenaline in je hersenen. Dit is bedoeld om chemische onevenwichtigheden die zijn gekoppeld aan depressie. Cymbalta is beschikbaar in vertraagd-release capsules, en het kan weken duren voor tekenen van verbetering optreden.

Gebruikt als behandeling

Cymbalta is gebruikt voor de behandeling van gegeneraliseerde angststoornis. GAD wordt gekenmerkt door storend en buitensporig zorgen dat ten minste zes maanden of meer duurt. Cymbalta kan ook worden gebruikt voor de behandeling van de pijn en tintelende sensatie veroorzaakt door diabetische neuropathie. Dit medicijn kan ook worden gebruikt voor de behandeling van fibromyalgie, een langdurige aandoening die spierstijfheid, uitputting en slapeloosheid veroorzaakt. Cymbalta kan ook worden gebruikt voor de behandeling van bot-en spierpijn.

Dosis

Dosering voor Cymbalta varieert van persoon tot persoon en wordt bepaald door een erkende arts. De kracht van Cymbalta kunt bepalen het aantal dagelijkse dosis moet u naast de minimale hoeveelheid tijd die u wilt wachten tussen de doses, MayoClinic.com notities. De dosering is ook afhankelijk van wat Cymbalta is bedoeld om te behandelen. Volwassenen kunnen nemen zo veel als een enkele 60 mg dosis dagelijks wanneer Cymbalta wordt gebruikt voor de behandeling van angst, alsook chronische spierpijn. De dagelijkse dosis voor de behandeling van angst is nooit meer dan 120 mg. Wanneer Cymbalta wordt gebruikt voor de behandeling van depressie, is de dagelijkse dosis voor volwassenen ongeveer 40 mg per dag. Dit kan worden gegeven als twee 20 mg capsules. Moet u wellicht te nemen maar liefst 60 tot 120 mg per dag. Diabetische perifere neuropathie en fibromyalgie kunnen worden behandeld met behulp van enkele doses van 30 mg naar 60 mg capsules.

Negatieve interacties met andere medicijnen

Sommige medicijnen, zoals monoamine-oxidase remmers, kunnen nadelige samenwerken met Cymbalta, waarschuwt MedlinePlus. Anticoagulatie medicijnen zoals Coumadin dient niet te worden gehouden met Cymbalta. Tricyclische antidepressiva zoals Elavil, Asendin en Norpramin kunnen ook leiden tot bijwerkingen bij gebruik in combinatie met Cymbalta, als migraine medicijnen zoals Axert, Relpax en Frova kunnen. Een paar selectieve serotonine heropname remmers of SSRI's, zoals Prozac, Luvox en Paxil moeten vermeden worden bij het nemen van Cymbalta. Andere medicijnen zoals die welke worden gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk, evenals slapeloosheid en diuretica kunnen ook negatieve interactie met Cymbalta. Als u medicatie neemt, moet u uw arts op de hoogte zodat u alle negatieve interacties kan voorkomen.

Bijwerkingen

U kan bijwerkingen zoals misselijkheid of pijn in uw bovenste maag gebied ondervindt na het innemen van Cymbalta, verklaart Drugs.com. Andere mogelijke bijwerkingen zijn agitatie, verhoogde hartslag, verwarring en verminderde cognitieve functie. Cymbalta kan ook leiden tot jeuk of netelroos, evenals zwelling van uw gezicht en ademhalingsproblemen, de toelichting van de Universiteit van Maryland Medical Center. Spierspasmen en ernstige diarree zijn ook voorbeelden van mogelijke bijwerkingen veroorzaakt door Cymbalta.


gerelateerde artikelen