Vitamine C & leukemie

January 21

Vitamine C & leukemie

Leukemie is een vorm van kanker die invloed op het beenmerg en het lymfatisch systeem, die beide een belangrijke rol bij het handhaven van de immuniteit. Een persoon met leukemie produceert grote hoeveelheden van abnormale witte bloedcellen of leukocyten, de cellen die het lichaam strijd infectie helpen. Mayoclinic.com merkt dat leukemie behandeling kan complex maar kan chemotherapie omvatten, stammen van celtherapie transplantatie of straling. Vitamine C kan ook een rol spelen bij de behandeling van leukemie, hoewel wetenschappelijk bewijs dit beperkt is. Niet gebruik van vitamine C in plaats van medische behandelingen en medisch advies krijgen alvorens vitamine C supplementen te nemen.

Eigenschappen en gebruik

Ook bekend als ascorbinezuur, vitamine C is een wateroplosbare vitamine die speelt een belangrijke rol in de productie van collageen en neurotransmitters en ook steun wondheling. Een krachtige antioxidant, vitamine C beschermt de lichaamscellen tegen vrije radicalen schade en kan helpen om te voorkomen of behandelen van een aantal voorwaarden waaronder staar, hart-en vaatziekten en de gewone verkoudheid. De Office van Dietary Supplements stelt dat een hoog gehalte aan vitamine C bijdragen kan tot het genereren van waterstof peroxide, een chemische stof die selectieve toxiciteit ten aanzien van kankercellen heeft.

Onderzoek

Klinische studies, evaluatie van de effecten van vitamine C op leukemie ontbreken. Bevindingen uit laboratoriumonderzoek blijkt echter belofte. De resultaten van een studie gepubliceerd in "Kanker cel International" in juni 2011 blijkt dat vitamine C induceert cel leukemie celdood of apoptosis, door het genereren van waterstof peroxide generatie. De auteurs concluderen daarom, dat vitamine C kunnen een rol spelen in de behandeling van leukemie. Onderzoeksbevindingen gepubliceerd in het "Journal of straling Research" in februari 2011 laten zien dat vitamine C kan ook de effecten van straling op leukemie cellen verbeteren.

Administratie

Vitamine C komt in een breed scala van levensmiddelen, met inbegrip van groene erwten, meloen, gebakken aardappelen, aardbeien, rode en groene paprika's en citrusvruchten. Het is ook beschikbaar als een voedingssupplement in capsules of tabletten. Richtsnoeren met betrekking tot een geschikte dosis voor leukemie ontbreekt, maar uw arts of oncoloog zou kunnen adviseren over een passende dosis.

Overwegingen

De Office van Dietary Supplements merkt dat vitamine C heeft lage toxiciteit en is het onwaarschijnlijk dat het veroorzaken van ernstige bijwerkingen, zelfs bij hoge doses. Gemeenschappelijk, kleine bijwerkingen omvatten echter diarree en buikkrampen. Paradoxaal genoeg, hoewel vitamine C een rol zou kunnen in de behandeling van leukemie spelen, kan het eigenlijk chemotherapie drugs minder doeltreffend maken. Daarom is het belangrijk uw oncoloog raadplegen alvorens vitamine C supplementen te nemen.


gerelateerde artikelen